In april kun je unieke smaken proeven bij IZAKAYA

IZAKAYA is een begrip in Amsterdam voor als je écht lekker Japans wilt eten. Een plek waar je op torenhoge hakken binnen komt paraderen om vervolgens op een fancy manier te dineren. Toegegeven: het is zien en gezien worden maar rondkieken is het allerleukste, toch? Vooral als je het unieke Hanami-menu besteld dat geïnspireerd is door de fijne smaken van de Japanse keuken in de lente. HANAMI, betekent namelijk ‘het kijken naar bloemen’.

Afijn, een speciaal menu en dat beviel buitengewoon goed. Het menu bestaat vooral uit vis en wordt op een oogstrelende manier geserveerd. Geen hapje is hetzelfde. Het Hanami-menu van IZAKAYA bestaat uit verschillende ingrediënten die alleen beschikbaar óf op hun best zijn tijdens Hanami. Een van de extravagant uitziende gerechten is de ‘Colorful Hanami Sashima’. Dit is een ijsbowl wat bestaat uit Chu-Toro, O-Toro, Sendai Kombu-Jime, Sake Tataki en Tai. De ‘White Asparagus’ met Beluga Caviar zijn mijn favoriet en de ‘Shellfish’ wat bestaat uit Chili Snow Crab, Scallop Sakura Moro Miso, Langoustine Shiso-Flower en Lobster Filo is heurlijk! De gerechtjes zijn klein maar dat is best want het zijn er veel. De chef van IZAKAYA weet zichzelf altijd weer te verassen. GOD hoe doet ‘ie dat? De wijnen zijn overigens ook niet mis, als ik zeg dat ik van vettige Chardonnay houdt, dan krijg je die!

unnamed-2

unnamed

De gehele maand april kunnen gasten van IZAKAYA het Hanami-menu ervaren voor €99,- per persoon. Reserveren kan via info@izakaya-amsterdam.com of +31 20 305 3090.