All-you-can-eat sushi zit blijkbaar vol bacteriën

Sushi gaat er altijd goed in. Wij zijn dol op de Japanse hapjes met in de regel vis. Toch schijnt de sushi in all-you-can eat restaurants niet zo vers te zijn. Dat meldt de Consumentenbond. Voor een luttel bedrag werken Nederlanders bergen sushi vol met bacteriën weg.

Maar liefst tweederde van de onderzochte sushi bleek niet vers en bevatte ook nog eens te veel bacteriën. Dit komt door een onhygiënische bereidingswijze of het té warm bewaren van de Japanse lekkernij. We gaan er niet dood aan, en worden er in de meeste gevallen ook niet ziek van – maar toch. We hebben het hier wel over rauwe vis. Gelukkig zijn er genoeg sushitenten waar de hapjes wél vers bereid worden. Dus sushi liefhebbers eat your heart out.

Zuurpruimen opgelet: zo krijg je een perfect alkalisch lichaam.

Overigens geloven traditionele Japanners dat de vis niet rauw moet zijn en ook niet helemaal vers. Ook serveren ze de sushi zonder sojasaus of wasabi. Traditionele sushi ziet er dan wel weer erg mooi uit omdat Japanners geloven dat je niet alleen met de mond maar ook met de ogen eet. Perfecte sushi hoort eruit te zien als kleine kunstwerkjes. Dit is in Europa vaak niet het geval. Ook is Europese sushi niet zo gezond als men denkt. Er zitten vaak veel koolhydraten, smaakversterkers, suikers en vetten in. Zonde!