Aha! Daarom gaat het altijd mis met zelfbruiner

Nu het écht bijna tijd is om je blote benen te showen, slaat de paniek lichtelijk toe. Je hebt namelijk nog he-le-maal geen zon gezien. Geen greintje. Dus die benen zijn zo wit als wat. Melkflessen zeg maar gerust. Er is maar een optie: je gaat in de weer met zelfbruiner. Maar zoals je zelf waarschijnlijk ook wel weet, dit kan heel verkeerd uitpakken.

1. De zelfbruiner is over de datum
Laat dat potje van vorig jaar maar aan je voorbij gaan want zelfbruinende crème heeft een houdbaarheidsdatum. Je kunt het zelfs zien: als het smeersel groenig van kleur wordt is het duidelijk over de datum. Weggooien die handel! Een fijn merk waar ik mezelf wel eens mee insmeer is He Shi.

he shi
He Shi zelfbruiningsproducten zijn verkrijgbaar bij Skins Cosmetics.

2. Ontharen
Scheer nooit nét voor of nét na het aanbrengen van de zelfbruiner. Zorg dat er minimaal vierentwintig uur tussen zit. Je kunt jezelf ook ontharen met de Philips Lumea Prestige. Een super handige tool om voor een langere periode van je haar af te zijn.

3. Hydrateer
Het is nooit een goed idee om zelfbruiner op een droge huid te smeren. Droge plekken worden donkerder dus smeer deze van te voren goed in om dit te voorkomen. Zelf ben ik verzot op Goē Oil, een 100% natuurlijk smeersel voor heel je lichaam. Het zorgt voor een intense hydratie van de huid en is niet getest op dieren. De olie absorbeert snel en is daarom fijn in gebruik.
goe oil
Goē oil, €51,95 via Jaobrand.nl

4. Scrub jezelf van top tot teen
Ja. Scrubben kost je een kwartiertje extra maar zorgt wel voor een egaal bruine huid. Hoe beter je srubt, hoe egaler je zelfbruiner op je huid komt.

5. Gebruik een handschoen of speciaal doekje
Blote handen = vlekkerige gele handen.

handschoen zelfbruiner
Handschoen, €6 via He Shi Skins Cosmetics

6. Laat zelfbruiner goed drogen
Ga niet meteen sporten, douchen en trek ook niet meteen je mooiste jurkje uit de kast. Geef zelfbruiner de tijd om goed in te trekken.