8 simpele rituelen die van maandag je favoriete dag maken

Zelfs al hou je nog zoveel van je job, maandag is heftig. Vooral maandagochtend. Met het weekend nét achter de rug moet je gewoon wennen aan vroeg opstaan en verplichtingen. Je kunt niet meer de hele dag doen waar je zelf zin in hebt en dat doe je in het weekend eigenlijk ook niet zo. Zondag ben je namelijk alweer aan het stressen over maandag… en dat is eeuwig zonde! Deze manieren helpen je om de week relax te beginnen.

Maak zondag fantastisch
Ten eerste: zorg ervoor dat zondag nog écht een weekenddag is en maak je nog geen zorgen over morgen. Geniet. Ga wandelen, brunchen en spreek af met vrienden of familie om naar het strand of om naar de bossen te gaan. Maak van ontspanning een prioriteit. Ze zeggen niet voor niets: ” A Sunday well spent brings a week of content.”

Doe iets weekendachtigs op maandag
Vind je dit vreemd klinken? Het werkt wel! Natuurlijk moet je werken maar zorg ervoor dat je de maandagavond doorbrengt précies hoe jij dat wilt. Organiseer een filmavond op de bank met pizza’s, kook gezond voor vrienden, speel spelletjes met je game mates. Kortom: doe iets leuks dan kun je je daar op verheugen.

Geen paniek
Raak niet overweldigen door het vele werk wat er op jou ligt te wachten. Natuurlijk is je to-do lijst ellendig lang, maar daarvoor is het maandag. Je hebt de rest van de week de tijd om dingen af te werken, dus prop niet alles in één dag. Stel prioriteiten en werk stap voor stap je lijstje af.

Dress for succes
Je voelt je beter als je je mooi aankleedt. Power dressing zorgt er niet alleen voor dat je de hele dag door complimenten krijgt, je voelt je zelf ook stukken zekerder. Zoek zondag een keurig setje uit waarin jij maandag sowieso straalt.

Maak je water interessant
We moeten veel water drinken en dat is best heftig. Gewoon water kan namelijk best wel saai worden. In plaats van je smakeloze water kun je je waterkan op zondag alvast vullen met schijfjes fruit of stukjes groenten. Laat dit een nachtje staan en het is stukken minder erg om acht glazen achterover te tikken.

Eet eens wat anders
Op maandag heb je vast en zeker geen zin om ingewikkelde boodschappen te doen en om vervolgens nog uren in de keuken te staan. Dus doe je dit op zondag! Dan ben je maandag zo klaar in de keuken en kun je je de hele dag al verheugen op het lekkers wat jij gisteren hebt voorbereid.

Plan alvast je work-outs in
Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken. Misschien wil je de maandag afsluiten met een yogales? Of liever met een intense work-out? Als je ervoor zorgt dat je les vaststaat en je sportkleding ingepakt is, ben jij sowieso stukken gemotiveerder.

Ga vroeg naar bed
Kruip zondag lekker vroeg onder de lakens, zo rond een uur of half tien. Voor die tijd wil je gegeten hebben, gewassen zijn en alles voor maandag klaar hebben liggen. Er is niks fijner dan wegkruipen onder knisperende lakens die fris ruiken en waar je nog best wat uurtjes onder mag liggen. Zo begin je de week sowieso goed!

Lees ook: vrouwen met rood haar hebben betere genen.