8 manieren om spinnen buitenshuis te houden

De meeste spinnen kunnen geen kwaad, maar ik krijg bijna geen adem meer als ik er een zie. Vooral in de herfst is dat een probleem. Als mijn man niet thuis is, ga ik als een gek met de stofzuiger aan de slag maar dan wel op een afstand. Je snapt: dat werkt nóóit. De spin valt, begint te rennen en de paniek is nog groter. Deze tips veranderen jouw leven en zijn ook nog eens redelijk spinvriendelijk.

1. Essentiële olie
Spinnen worden verjaagd door sterke geuren. Pepermuntolie is bijvoorbeeld een populair goedje om ze ver bij jou vandaan te houden. Voeg 15 tot 20 druppels aan een flesje met water toe en spray hiermee rond in jouw huis. Ook tea-tree, lavendel, roos en kaneel werken goed. Verander regelmatig van geur, dan blijft het een effectief middel.

2. Azijn
Azijn sprayen is een andere optie voor als je het idee hebt dat de essentiële olie niet werkt. Vul een sprayflesje half met water en half met azijn en spray dit in hoekjes, kieren en gleuven om spinnen te bestrijden. Pas wel op dat je de azijn niet op een kwetsbare ondergrond sprayt, dit kan schade aanrichten.

3. Schoonmaken is het halve werk
Spinnen houden van plaatsen waar ze zich kunnen verstoppen en de beste plekken zijn daar waar nooit iemand komt en dus nooit iemand schoonmaakt. Zorg ervoor dat je alle stoffige hoekjes onder handen neemt om spinnen vergoed te elimineren.

4. Meer groen
In de tuin of in huis zorgen planten zoals eucalyptus ervoor dat spinnen buiten de deur blijven.

5. Citrus
Spinnen hebben een hekel aan citrus geuren, dus zet ergens een citroen in een hoekje of ga aan de slag met citrus-achtige aroma’s.

6. Doe het licht uit
Spinnen komen niet op licht af, maar de vliegen en andere insecten waar spinnen dol op zijn wel. Om het voer van de spinnen buiten de deur te houden, moet je daarom het licht uit doen.

7. Cedar
Een van mijn favoriete geuren maar niet van spinnen is: cedar. Ze HATEN het terwijl het heerlijk herfstig ruikt in huis. Koop een flinke cedar geurkaars om een houtachtige geur in huis te verspreiden.

8. Knoflook
Het houd niet alleen vampiers maar ook spinnen uit jouw huis. Misschien is het niet de fijnste lucht voor jezelf maar als je het in hoekjes sprayt ervaar je er zelf het minste overlast van.