7 tips om gezonder te eten zonder dat je het merkt

Zijn jouw goede voornemens al gesneuveld? Hou je het gezonde eten niet vol? Dan heb je het verkeerd aangepakt. Je bent te rigorous, onvoorbereid of onwetend. De beste manier om je leven te beteren is om kleine veranderingen in jouw levensstijl te integreren. Dingen die niet te veel moeite kosten en toch een grote impact hebben op jouw gezondheid.

1. Zweer bij courgette
Het is de basis voor groene spaghetti, salade, mini-pizza’s, courgette bootjes en ga zo nog maar even door. Je kunt bijna álles met courgettes en daarom zijn ze onmisbaar in jouw dieet. Met een handige spiraalsnijder maak jij je eigen pasta zonder een vol gevoel achteraf.

2. Gebruik kleine borden
Ergens in jouw leven heb je jezelf aangeleerd om jouw bord zo vol mogelijk te scheppen, in je hoofd moet dit nog steeds. Probeer eens een kleiner bord, dan neem je automatisch kleinere porties. Dit geldt ook voor kommen, schalen en ander servies. Kleine porties vullen net zo goed!

3. Neem altijd een flesje water mee
Over het algemeen drinken de meeste mensen écht te weinig. Dit heeft invloed op je gezondheid en uitstraling. Begin de dag met een glas water en zet een kan water op je werkplek. Ben je veel onderweg? Neem dan een flesje mee…

4. Begin met groenten
Schap altijd als eerste groenten, fruit of salade op en vul hier minimaal de helft van je bord mee. De rest kan dan aangevuld worden met pasta, aardappels, rijst, vlees of vis. Dit laatste rijtje mag je zelfs helemaal weglaten… als je die groenten maar eet!

5. Schaf een slowcooker aan
Slowcooking betekent het langer verwarmen en garen van gerechten in een afgesloten pan of schaal. Hierdoor wordt het uitdrogen van de ingrediënten voorkomen. Voedingstoffen verdwijnen niet als sneeuw voor de zon en je gerechten zijn nog smaakvoller ook!

6. Houd gezonde snacks bij de hand
We hebben allemaal wel eens last van cravings en dat hoeft geen probleem te zijn. Als je je voorbereid heb jij altijd gezonde snacks bij de hand. Maak een snack box die je overal mee naar toe kunt nemen en vul deze met noten, fruit of andere gezonde dingen. Laat je vooral niet verleiden door zoete koek en andere lekkernijen.

7. Eet altijd terwijl je zit
Ik háát lopend eten en doe dit nooit. Er zijn veel mensen die mij dagelijks voorbij lopen en snel een broodje, frietje of wafel naar binnen proppen. Ze genieten niet… dat is toch zonde? Eten is een moment van ontspanning… daar moet je de tijd voor nemen. Je moet goed kauwen en je focussen op de voeding dan pas eet je echt.