6 manieren om jouw huis een positieve sfeer te geven doormiddel van Feng Shui

Een van de voordelen van de lange dagen vind ik dat je veel tijd thuis doorbrengt. Net als de rest van Nederland. Stiekem vind ik het heerlijk om ’s avonds over de grachten te slenteren en overal naar binnen te gluren. De meest mooie maar ook afschuwelijke inrichtingen zijn zichtbaar omdat het binnen lichter is dan buiten. Soms zelfs zó licht dat je je afvraagt hoe mensen het onder deze TL-verlichting gezellig kunnen hebben. Maar goed. Als je wel een knusse sfeer in huis wilt halen, dan kun je dat met behulp van een beetje Feng Shui heel handig doen.

Feng watte? Feng Shui, een studie over de flow van energie binnenshuis. Hoe creëer je een aangename sfeer waar iedereen zich prettig voelt?

1. Houd de voordeur (en hal) schoon
Bij binnenkomst begint het al. Wil jij een serene sfeer in huis bewaren? Zorg dan dat je netjes opruimt rondom de voordeur. Geef de hal eventueel een lik verf en zet mooie bloemen naast jouw deur. Laat absoluut geen schoenen slingeren en hang een mooie spiegel op. Op deze manier trek je positieve energie jouw huis in.

2. De keuken is een belangrijke plek
Daarom is het belangrijk dat je ook hier de nodige aandacht aan besteed. Laat de vaat niet op het aanrecht staan en verwijder rottend fruit uit de fruitschaal. Zorg voor een mooie snijplank en plaats geurstokjes. Stal alleen je mooiste servies zichtbaar uit en laat de rest achter de kastdeuren staan.

3. Knap de huiskamer op
De huiskamer is een plek waar je tot rust wilt komen. Dit betekent dat je het hier niet te vol moet stouwen. Decoreren is prima maar never too much. Zorg voor voldoende licht, kies een warm tapijt en plaats je bank nooit in het midden van de kamer. Dit zorgt voor een ‘onveilig’ gevoel. Als je je bank niet op een andere plek kwijt kunt, plaats dan een sidetable of ander meubelstuk achter de bank.

Schermafbeelding 2018-01-15 om 12.20.55
Beeld via

4. Zorg voor romantiek in de slaapkamer
Nog meer dan de huiskamer is de slaapkamer een plek waar je wilt ontspannen. Kies daarom niet voor drukke prints of felle kleuren. Investeer in een goed duurzaam matras en ecologisch beddengoed. Je brengt een groot deel van jouw leven in bed door dus het is het waard. Plaats het hoofdeinde van jouw bed tegen een stabiele muur en ideaal gezien moet deze tegenover de deur staan. Zorg voor nachtkastjes en nachtlampjes en met een geurkaars creëer je nog meer sfeer.

5. Toiletbril naar beneden mensen!
De badkamer en toilet moeten altijd schoon zijn met de toiletbril naar beneden. JA! Mannen… het is heel irritant als je steeds de bril omlaag moet doen voordat je gaat.

plant

6. Groen in huis
Het is erg belangrijk om je te omringen met bloemen en planten. Geen groene vingers? Dan is het opletten dat je de boel niet laat verleppen. Alles wat ‘dood’ is, zorgt voor negatieve energie. Zo ook een verwelkte bloem… via Chicplants heb ik de mooiste kamerplanten in huis gehaald.