5 tips voor een vlekkeloze werkweek

Ugh, maandag, dat betekent dat de werkweek weer is begonnen en we aan de bak moeten. Met deze 5 tips maak je een vliegende start en voor je het weet zit je alweer aan de vrijmibo met een lekker wijntje in je hand!

1. Sta vroeg op

Voor een echte kickstart van je week is het verstandig om op maandag net wat eerder op je werk te zijn. Op deze manier kun je nog even een momentje voor jezelf nemen en alvast beginnen met de belangrijke to do’s van je week. Als je daar al mee begint, gaat de rest van de week van een leien dak.

2. Planning

Bedenk in de avond alvast wat je de volgende dag wilt aantrekken. Het klinkt misschien stom? Maar geloof mij, het scheelt je heel wat tijd in de ochtend. Niet alleen je kleding kun je plannen, maar ook je eten. Maak in de avond alvast je ontbijt. Overnight oats is niet alleen hartstikke lekker maar ook super gezond. Zin in een salade maar hebben ze op je werk alleen broodjes? Snij de groentes dan alvast ’s avonds zodat je jouw salade in een hand omdraai hebt gemaakt.

3. Opgeruimd staat netjes

Wat ik meestal aan het einde van de week doe, is er voor zorgen dat mijn bureau volledig is opgeruimd, Vervolgens begin ik met een to do lijstje en check ik mijn e-mail allemaal onder het genot van een warme kop thee. Een opgeruimd bureau zorgt direct voor rust in je hoofd en dat is precies wat je nodig hebt om de rest van de week te knallen.

4. Maak een to-do lijst

Aan het begin van de week is het fijn om een lijstje te maken van alles wat je die week moet doen. Naast je dagelijkse to-do lijst maak je een lijst met hierin je week goals.

5. Vier successen

Omdat we altijd maar druk, druk, druk zijn, staan we niet zo vaak stil bij de successen in ons leven. En juist het vieren van die successen zorgen ervoor dat we op maandag weer kei hard gaan knallen!