4 slimmigheden voor een frisse lentehuid

Het is maart, en dus: bíjna lente! Tijd om jouw droge, grauwe huid flink aan te pakken. Want in het voorjaar krijgt de huid een oppepper van de natuur en jij kunt deze een handje helpen.

1. De lenteschoonmaak
Lijkt onbelangrijk maar is zo de moeite waard! Neem al je oude spul onder loep en check de houdbaarheidsdatum. Ook beautyproducten zijn geen eeuwig leven beschoren en die met een SPF filtertje kun je maar beter weggooien als ze over de datum zijn. Deze filter werkt namelijk niet meer als het product over de datum is.

2. Scrubben
Tijd voor een fris zomerhuidje dus scrub die dode huidcellen weg! Ook in de winter kan je huid regelmatig een goede scrubbeurt gebruiken, maar nu is het écht nodig. Dode huidcellen verstoppen de poriën waardoor je huidverzorging niet goed wordt opgenomen in de huid.

scrub madara
Scrub, €23,50 Madara Cosmetics

3. Extra verzorging
In de winter krijgt je huid het zwaar te verduren. Logisch dat je aan het begin van een nieuw seizoen extra lief moet zijn voor jouw buitenkant. Een verzorgingsmasker is in dit geval dé uitkomst en laat je doffe huid weer stralen. Het Prime Renewing Pack van Valmont is uitermate geschikt om je huid z’n natuurlijke schoonheid terug te geven. Dit masker heeft een verzorgende, ontspannende werking én ook nog eens een antirimpel werking. Het 3-voudig DNA stimuleert de essentiële functies van de huid, RNA lipoom herstelt beschadigde cellen en de microcirculatie stimulerende peptiden+ cocktail schudt ingedutte cellen wakker waardoor de huid weer tot leven komt. Het Valmont Prime Renewing pack zorgt voor een zichtbare gladdere, stralende huid en is nu verkrijg baar in een exclusive edition. Breng iedere ochtend een dunne laag aan op het gezicht en laat drie tot vijf minuten inwerken. Verwijder vervolgens met wattenschijfjes gedrenkt in lauw water.
valmont
Nieuw Valmont Prime Renewing Pack exclusive edition 125 ml, € 332

4. Gebruik een andere moisturizer
In de winter heb je vaak vettige crèmes nodig om de natuurlijke olieproductie te stimuleren en de huid te hydrateren. In het voorjaar heeft je huid eerder behoefte aan een lichte moisturizer waardoor de huid kan ademen. De lichte Infusion de Rose Nourishing Crème van Laura Mercier verjongt de huid en versterkt de vochtbalans. De crème is licht en wordt goed in de huid opgenomen waardoor je meteen een gezonde gloed krijgt. Is je huid erg droog? Dan kun je ook de nourishing oil van Laura Mercier gebruiken.

laura mercierInfusion de Rose Creme, €65 Laura Mercier via De Bijenkorf

olie
Nourishing Oil, €60 via Skins Cosmetics