3 x een voedzaam en gezond zomer ontbijt

In de zomer eet je net even anders dan in de winter. Veel fruit, salade en vergeet vooral niet om het ontbijt over te slaan. Een goed begin zorgt stimuleert je vetverbranding voor de rest van de dag. Zie hier snelle ontbijtjes van onze redactie!

Bananenpannenkoek
Super simpel, je maakt de pannenkoek met weinig ingrediënten en het is ongelofelijk voedzaam.
bananenpannenkoek
Wat heb je nodig?
1 banaan
2 eieren
1 snufje kaneel
1 snufje kardemom (optioneel)
1 eetlepel lijnzijn (optioneel)
Handje bosbessen (optioneel)
Kokosolie om in de bakken

Pureer de banaan met de eieren, kaneel en kardemom met een staafmixer. Doe er eventueel wat lijnzaan doorheen. Verwarm kokosolie in een koekenpan en giet het mengsel in de pan. Strooi hier eventueel wat bosbessen overheen en laat de pannenkoek met een deksel op de pan langzaam bakken. Draai om (dit vind ik nog altijd lastig), laat de pannenkoek nog even staan en klaar is ‘ie. Het handje bosbessen maakt de bananenpannenkoek minder droog en als topping gebruik ik altijd wat ahorn siroop en kokossnippers. YAM!

Avocado toast
Dit recept is heul simpel maar áltijd goed. Rooster een boterham en smeer daar een smeuïge avocado overheen. Je kunt variëren door een gebakken ei toe te voegen met bijvoorbeeld champignons en rode pepers! Dit laatste is HEAVEN!

Wat heb je nodig?
1 smeuïge avocado
1 boterham (geroosterd)
1 ei (optioneel)
Handje gebakken champignons
1/2 rode peper

Rooster de boterham en smeer de avocado hier overheen. Bak het ei samen met de champignons en het pepertje. Zo simpel kan het zijn.
bananen lollies
Banaan to go
Weer iets met bananen? Jep. Wist je dat bananen het meest gegeten voedsel ter wereld zijn? Niet zo gek dus. Ze zijn lekker en hebben veel voordelen voor je gezondheid. Zo zijn ze rijk aan kalium en bieden ze een heel scala aan vitamine B. Daarnaast bevatten ze ook nog eens flink wat antioxidanten. Eet ze daarom dus lekker vaak! En dan is afwisseling welkom… want iedere dag een saaie banaan? Dat willen we niet.

Wat heb je nodig?
1 banaan
4 tot 6 blokjes pure chocolade óf amandelboter
Kokosolie
1 handje pistache of amandelnoten
1 eetlepel chiazaad, lijnzaad of kokos
IJsstokjes
Bakpapier

Let de banaan op een stukje bakpapier en verwarm ondertussen de pure chocolade au bain marie. Voeg een beetje kokosolie toe om de gesmolten chocolade vloeibaarder te maken. Crunch de noten met een vijzel fijn. Steek het ijsstokje in de banaan en dip deze in de nog warme chocolade. Strooi er daarna de noten en zaden of kokos overheen. Leg de banaan ongeveer een uur in de vriezer en gaan met die banaan!