3 onverwachtse manieren om rimpels te voorkomen

Vrouwen zijn bang voor rimpels, zeggen ze. Wie ‘ze’ zijn weet natuurlijk niemand. Maar ik dacht tot voor kort dat rimpels mij geen moer konden schelen. Zo was ik niet heel bewust met huidverzorging bezig en liet ik het maar een beetje verslonzen. Ik dacht dat je meteen met dure crèmes zou moeten smeren, of preventief aan de slag met een prik Botox in je gezicht. Totale onzin natuurlijk. De echte manier(en) om rimpels te voorkomen zijn super easy.

Voorkomen is beter dan genezen en de afgelopen jaren heb ik drie trucjes geleerd die ervoor zorgen dat jouw huid minder snel in de kreukels ligt.

1. Smeer je gezicht dagelijks in met een SPF
Hoe meer mensen weten hoe ze zich moeten beschermen tegen de zon hoe beter. Niet alleen om huidveroudering te voorkomen, maar ook om te zorgen dat die explosieve groei van het aantal mensen met huidkanker ophoudt want zó schadelijk is de zon. Gebruik minimaal factor 15 of 30, desnoods met een tintje. Ik heb een erg bleke huid maar wil liever niet in de zon. De Perfecting Powder Cream combineert factor 30 met een zijdezachte, vloeibare fond-de-teint waardoor je er fris uitziet. Zonder zon. Het beschermt de opperhuid tegen UV-stralen, hydrateert en zorgt voor een natuurlijke teint en het bestrijdt de tekenen des tijds. De speciale Cellbian spons biedt het extra voordeel van een antimicrobiële behandeling. Dit zorgt ervoor dat het risico van bacteriën, die onvolmaaktheden in bepaalde huidtypes kunnen veroorzaken, wordt geëlimineerd.

valmont
De Valmont Perfecting Powder Cream is verkrijgbaar bij de betere schoonheidsspecialisten, wellness instituten en diverse luxe spa’s voor € 135,-.

2. Masseer je gezicht stevig
Bijna iedere vrouw gebruikt wel een crème, de truc is om deze dag- of nachtcrème stevig in de smeren. Het liefst terwijl je je hoofd naar beneden houdt… dit zorgt voor een optimale doorbloeding van de huid. Iedereen weet dat doorbloeding ervoor zorgt dat er goed getransporteerd kan worden in de huid. Bloed zorgt voor de aanvoer van zuurstof, die er voor zorgt dat er nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan de huid zichzelf sneller en beter vernieuwen en beschermen. Omdat je het onderliggende bindweefsel mee masseert worden afvalstoffen afgevoerd.

3. Gebruik een masker om je huid te reinigen
Onbewust wordt je huid dagelijks blootgesteld aan toxische stoffen, deze minuscule onderdeeltjes zweven gewoon in de lucht. Uitlaatgassen, industrie en overige vervuiling wordt door de huid geabsorbeerd, zeker als je in de stad woont. Daarom is het belangrijker dan ooit om je regelmatig huid te ontreinigen naast de gewone make-up removers. Ik zweer bij het Black Luster Mask van Milky dress, een magnetisch gezichtsmasker vol verzorgende en voedende ingrediënten uit de Dode Zee. Het masker verwijdert vuil en onzuiverheden waardoor jouw huid een mooie glow krijgt en minder beschadigd raakt door invloeden van buitenaf.
Milky Dress Black Luster Mask - E. 75 (2)Het Black Luster Mask van Milky Dress is een magnetisch gezichtsmasker vol verzorgende en voedende ingrediënten uit de Dode Zee.
Het masker verwijdert vuil en onzuiverheden en geeft je huid een prachtige glow!

Milky Dress Black Luster Mask (50ml), € 75,00 verkrijgbaar bij Esthetic Health en bij de betere salons en parfumerieën.