3 dingen die je altijd op zak moet hebben voor een duurzamer leven

De wereld ziet er over tien jaar weer heel anders uit dan nu en als we niet beginnen met verduurzaming dan kan dit slecht uitpakken. Wereldwijd moet de bevolking zich aanpassen om de wereld leefbaar te houden voor volgende generaties. Klinkt ingewikkeld maar je kunt al een steentje bijdragen op de meest eenvoudige manieren.

Met z’n allen streven we naar een circulaire economie in 2050 waarin afval niet meer bestaat. Dit is erg ambitieus maar we kunnen wel zo min mogelijk afval produceren. We zullen efficiënter met producten om moeten gaan. Het stoppen van de wegwerpmaatschappij begint bij de consument en dit helpt jou om zo min mogelijk afval te produceren.

1. Thermos beker
Of je er nu ijskoffie (op dit moment: YES!) of warme koffie in meeneemt, deze beker is een beter alternatief dan de plastic bekers. Je kunt koffie van thuismeenemer of de beker aan de barista geven. Bovendien zijn er inmiddels vele designs waarmee je de show steelt.

2. Stoffen tas
Op deze manier hoef je nooit meer om een plastic tas te vragen! Voor de tas geldt idem: er bestaan super veel mooie exemplaren waarmee jij in stijl en duurzaam boodschappen doet!

3. Een herbruikbare waterfles
Nog z’on item on the go… de waterfles. Zeker op deze dagen ben je dorstig en door zelf een fles mee te nemen kun je je water GRATIS vullen en zorg je voor zo min mogelijk afval.