Zo houd je bacteriën zo ver mogelijk bij je smartphone uit de buurt

We gebruiken onze telefoons heel intensief. We zijn dag- en nacht bereikbaar en hebben onze smartphones altijd binnen handbereik. Tijdens het ontbijt, winkelen of op het toilet; de smartphone is overal bij. Het is dan ook niet gek dat je telefoon een broedplaats voor bacteriën is. En dat vind jij nasty.

Lees ook: Waarom de smartphone funest is voor onze real-life relaties

Aangezien je bijna non-stop contact hebt met je smartphone en je smartphone ook – zeer regelmatig – bij je mond in de buurt komt, is het logisch dat er meer bacteriën op je telefoon zitten dan op een openbaar toilet. Dit komt simpelweg omdat je je telefoon gemiddeld zo’n 150 keer (!) per dag aanraakt, zónder dat je eerste je handen wast of desinfecteert. Het gevolg is een smartphone die barst van de – soms zelfs ziekteverwekkende – bacteriën. Goed, nu ik jullie behoorlijk bang heb gemaakt, zal ik vertellen wat je kunt doen om de verspreiding van smartphone bacteriën – zoveel mogelijk – te beperken.

Allereerst is het belangrijk dat naast je sleutels, portemonnee en telefoon óók een pakje desinfectiedoekjes en een flesje desinfectiemiddel (voor je handen) standaard in je tas zitten. Zo kun je je telefoon – en je handen – op ieder gewenst moment een schoonmaakbeurt geven. Hoewel een desinfectiedoekje de eerste schade beperkt, is dit niet voldoende als je wilt dat je telefoon ‘echt’ schoon is. Maak daarom je telefoon – minimaal één keer per week – goed schoon met een watje en wat ontsmettingsalcohol (te koop bij de drogist). Let er wel op dat het watje niet té nat is, anders kan het namelijk schadelijk zijn voor je telefoon. Daarnaast is het belangrijk dat je een hoesje om je telefoon doet. Zo voorkom je – hopelijk – een barst in je beeldscherm als je ‘m laat vallen én schrik je smartphone bacteriën af. Doen dus!

Lees ook: Shocking: het dragen van haarelastiekjes om je pols zorgt voor levensbedreigende infecties