Wat zijn jouw herfstdoelen?

De herfst is van alle seizoenen het meest gelinkt aan verandering. Misschien komt het door de frisse wind die letterlijk door je haren waait, of zijn het de herinneringen aan je schooltijd waar je in september aan een nieuw jaar begon, in de herfst ben ik in ieder geval extra gemotiveerd. Klaar om er he-le-maal voor te gaan…

De zomer is namelijk het seizoen om je zorgen te vergeten en je vrij te voelen. Je maakt tijd voor jezelf, rust uit en zet de dingen op een rijtje. Het is een tijd van loslaten en opladen. Logisch dat je in de herfst weer energie hebt om dingen aan te pakken. Je hebt weer een scherpe visie en weet wat je normen en waarden zijn. Als je dit weet lijkt het opeens stukken eenvoudiger om doelen te bereiken. Je ziet de dingen weer met een frisse blik en hebt zelfs de moed om ingewikkelde keuzes te maken.

Dus. Wie heeft er nog meer goede herfstvoornemens? Of als je niet aan voornemens doet, wat wil jij het komende seizoen bereiken? Ik zal je voorgaan: ik wil bewuster leven. Gezonder en niet zo op de automatische piloot. Klinkt abstract, maar het is voor mij heel belangrijk om minder snel te leven. De weken vliegen voorbij en soms denk ik: ‘ik doe maar wat’. Terwijl ik juist een overvolle agenda heb en ik vanuit alle hoeken en gaten word gebombardeerd met nog meer dingen die ik liever niet wil afslaan. Ik houd van vertier maar heb ook tijd voor mezelf nodig. Het is zonde om alle mooie dingen die er om mij heen gebeuren te missen omdat ik er niet helemaal bij ben met mijn hoofd. Multi-tasking is handig maar het wordt vermoeiend als je altijd met twee dingen tegelijk bezig bent. Zélfs tijdens de yoga denk ik aan honderdeneen andere dingen. En dat is precies wat er gaat veranderen. Ik wil me focussen op de dingen die écht belangrijk zijn en dat kan makkelijk alleen moet je daar tijd voor vrij maken. ‘S ochtends iets eerder opstaan om even te mediteren. Avonden vrij plannen om te rommelen in huis. Dat soort dingen… daar krijg ik energie van.

Lees ook: beschik jij over een flinke portie grit?