Wat is ‘Cloud Bread’ en is het goed voor je?

In Amerika stoot Cloud Bread het gewone brood van de troon. Het glutenvrije en koolhydraatarme brood is daar ontiegelijk populair. Bekende foodbloggers bakken het zelf en de mogelijkheden lijken eindeloos. Dit brood is perfect voor mensen met een glutenintolerantie! Maar wat voegt het toe voor de Hollandse broodeter?

Met z’n allen glutenvrij
Steeds meer mensen lijken glutenvrij te eten, maar in werkelijkheid is het vermijden van gluten een hele klus. Als je écht intolerant bent, is het opletten geblazen met wat je eet. Dan mag je behalve brood ook geen pasta, cruesli, crackers, tortilla’s, soepen, sauzen, koekjes, taart, gepaneerde producten zoals kroketten, verschillende ijssoorten, snoep en bier. Vooral in Amerika eten veel mensen glutenvrij, op dat koekje en de tortilla’s na dan. Maar zo werkt het niet, als je ook maar één ding met gluten binnenkrijgt, heb je al last van ontsteking reacties in het darmslijmvlies.

Cloud bread
Maar goed, glutenvrij en koolhydraatarm eten is populair. Vandaar dit brood dus. Bovendien heb je het zo gemaakt en zijn er weinig ingrediënten voor nodig. Met eieren, roomkaas en wijnsteen bakpoeder tover je in no-time een cloud bread op tafel. De broden zijn vaak rond van vorm, en zitten bomvol eiwitten. Dat dan weer wel. O en je krijgt ook de helft minder calorieën binnen, dus goed voor de lijn.

Alleen maar voordelen?
Nee, er zit ook een keerzijde aan het brood want de mens heeft koolhydraten nodig om goed te functioneren. Zo zijn koolhydraten brandstof voor het brein en de spieren. Gelukkig kun je koolhydraten ook uit andere voedingsmiddelen halen zoals uit fruit, groenten en quinoa. Maar veel mensen vergeten dit. Cloud bread mist niet alleen de koolhydraten, maar ook vezels die een belangrijke functie hebben voor het lichaam. Ook hier geldt: er zijn andere bronnen om jouw vezels vandaan te halen.

5 simpele tips om aan élke maaltijd groente toe te voegen.

Wij zijn toch benieuwd naar dit cloud bread en gaan het snel zelf maken! Je kunt er namelijk allerlei kruiden doorheen mengen en er zelfs een pizza van maken! Daarnaast blijven we ook brood, koek en taart eten, want geef toe: een taart zonder koolhydraten en suiker is geen échte taart.

7 redenen waarom melk slecht voor je is