Waar koop jij een eerlijke onderbroek?

We worden ons steeds bewuster van duurzaamheid op het gebied van mode. Maar hoe zit dat dan met lingerie? Verhullen we onze guilty aankopen onder een laag duurzame en eerlijke kleding? Klinkt niet logisch! Boven goed is ook ondergoed. En deze merken maken dat stukken gemakkelijker!

Naja
Naja lingerie geeft vrouwen kracht, en niet alleen de vrouw die zich mooi voelt in hun lingerie. Want met hun Naja’s Underwear for Hope project, leiden ze werkeloze en alleenstaande moeders in Colombia op om geld te verdienen in de mode. Alles beha’s worden met de hand gemaakt, onder goede omstandigheden. Bovendien zijn de oprichters zich ook bewust van het milieu, zo verspillen ze geen water en hebben ze zelfs een lingerielijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ook belangrijk: de lingerie ziet er prachtig uit en de prijs is ook oké.
bralette
Witte bralette, €34 via Naja
lingerie
Bustier met bloemen, €100 via Naja

Deze ingreep van dertig seconden verandert je oogkleur permanent

Woron
Het Scandinavische Woron komt uit Copenhagen en is opgericht door twee zussen die er niet alleen in geloven dat sustainability de toekomst is, nee het is nu! De collectie is vrij basic maar héél comfortabel. Bovendien zijn alle stukken tijdloos, je kunt er jaren mee vooruit! Dat is pas sustainable. Op de website kun je precies zien waar de lingerie vandaan komt (een fabriek in Europa), en zelfs waar de grondstof vandaan komt.
ondergoed
Zwarte soft-bra, €46,76 via woronstore

Anekdot
Anekdot komt uit Berlijn. Niet eens zo ver hier vandaan maken de designers unieke lingerie met alles wat ze voorhanden hebben. Ze streven naar de hoogste kwaliteit zonder verspilling. En dan doen ze doormiddel van upcycling: oud materiaal nieuw leven in blazen. Anekdot gebruikt restafval uit de mode industrie, van luxe merken welteverstaan, en het maakt ze onwijs creatief!
beha
Gestippelde bralette, €45 via Anekdot
slip
Onderbroek, €35 via Anekdot

Hoeveel lingerie bezit jij eigenlijk?