Vrouw maakt zelfportretten tijdens een heftige depressie

In 2015 had de toen eenentwintigjarige Laura Hospes ambities om een bekende fotograaf te worden. Haar werk zou ooit getoond worden in een galerie maar die droom werd abrupt verstoord toen ze in het ziekenhuis belande na een zelfmoordpoging.

Er volgt een lange periode voor herstel van een depressie, onrust en eetstoornissen. Tijdens deze zware periode voelde Laura de drang om dit proces vast te leggen. Dit resulteert in een heftige maar krachtige fotoserie UCP-UMCG genaamd. Deze naam is gelijk aan de naam van de psychiatrische kliniek waar ze op dat moment verbleef. De fotoserie laat zien hoe het is om een meisje te zijn die struggled met het leven. De emoties zijn duidelijk zichtbaar op de foto’s.

Laura Hospes

Laura Hospes

Het leven is niet altijd perfect zoals we dat op Social Media zien. Veel mensen geven ons alleen een kijkje in de perfecte kant van hun bestaan. “Ik wil laten zien dat je ook in moeilijke tijden je verhaal mag delen en hier mensen mee kunt inspireren.” zegt Laura. “Ik wil ook laten zien dat ik niet gek ben, niemand die kampt met mentale problemen is gek. Het kan iedereen overkomen en het voelt verschrikkelijk om stukje bij beetje de controle over jezelf te verliezen. Denk daar maar eens over na… mensen kiezen er niet voor om in zo’n situatie te belanden.”

Laura Hospes

Laura Hospes

De foto’s van Laura gingen viral en daarmee de boodschap die ze verspreid ook: “Laat mensen niet stikken en laat ze merken dat je aan ze denkt. Toon liefde. Dit is het meest dankbare dat je in een ziekenhuis kunt krijgen.”

Lees ook: mannen kijken het liefst naar dit soort borsten.