In dit subtropisch zwemparadijs is het altijd vakantie

Verlang jij ook zo naar vakantie, maar is het voorlopig nog even wachten voordat je koffer weer ingepakt wordt? Dan is dit subtropische zwembad wellicht de oplossing. Op nog geen uurtje rijden vanaf Berlijn ligt Tropical Island; een van de grootste en meest bijzondere subtropische zwembaden van Europa.

TI Germany 1

Met zo’n 35.000 vierkante meter aan oppervlakte, is Tropical Island geen opdondertje. Het “eiland” heeft maar liefst een 250 meter lange wild water baan, een Inca tempel en een spa gebied waar je minimaal een hele middag voor nodig hebt om uit te kunnen spelen. Ze hebben er alles aan gedaan om het gevoel van vakantie bij de bezoeker naar boven te halen.

TI Germany

Gezien het zwembad niet om de hoek ligt, is het wellicht verstandig om een slaapplek te regelen. Een tropisch eiland zou een tropisch eiland niet zijn als je er niet zou kunnen overnachten in een tipi. Verrassing; dat kan! Mocht je liever in een normale kamer willen overnachten, dan kan dat natuurlijk ook.

TI Germany 3

TI Germany 2

 

Wij zijn nog niet helemaal overtuigd. Hoewel het er allemaal prima uit ziet, zijn wij toch een beetje huiverig voor de welbekende ‘ramptoerist’. Maar mocht je in de buurt zijn, ga dan zeker even kijken! Wij kijken uit naar jullie ervaringen

Lees ook deze travel tip: Logeren in een onderwater hotel