Deze trend sla je liever over: de waist trainer

Een minuscule taille waardoor jouw bilpartij nog voller lijkt? Mooi! Maar slechts een enkeling is hiermee geboren. Toch zijn er veel vrouwen die zich à la de Kardashians in een mega strak korset wurmen voor een wespentaille.

Het schijnt dat de waist trainer ervoor zorgt dat je flink wat centimeters rondom de taille kwijt raakt. Aanhangers van dit oncomfortabele geval zeggen dat dit komt doordat je meer zweet als je ingesnoerd zit. Zal best! Maar veel zweten is niet het enige wat dit korset op z’n geweten heeft. Lees en huiver!

Dit is waarom citroenwater fantastisch is!

waist trainer

Je krijg problemen met ademhalen
Niet zo gek! Een strak korset kan er zelfs voor zorgen dat je flauwvalt.

Je krijgt last van je maag
Met name brandend maagzuur en braakneigingen zijn bijwerkingen van een té strak korset. Heb je dat ervoor over?

Je maag wordt namelijk geplet en verschoven
Net als de rest van je organen. Maar ach, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, en wat maakt het uit dat je darmen geplet worden en dat ze je maag omhoog drukken? Dat maakt heel veel uit! Jouw darmen zijn je tweede brein, en ook de maag is onmisbaar. Kun je nagaan wat dit op lange termijn voor een gevolgen heeft.
waist trainer
Je spieren begeven het
Wie denkt dat ‘ie z’n spieren traint met dit belachelijke korset heeft het goed mis. Omdat je spieren ingesnoerd zitten, werken ze juist helemaal niet meer. Jouw buik én rugspieren vormen namelijk een natuurlijk korset, zodra dit vervangt door een onnatuurlijk korset zien je spieren dit als teken dat ze niet meer aan de bak hoeven. Lekker dan!

7 redenen waarom paaldansen vrouwen sterker maakt.

Dus wij bedanken voor dit korset, ook al vinden wij een slanke taille heus wel mooi! We lijken wel gek dat we dit historisch kledingstuk weer leven inblazen, nadat vrouwen jaren hebben gevochten om er vanaf te komen.