The Workout Club: fitness- en motivatietips vanaf het zonnige Ibiza!

Daar Enfait is dol is op Ibiza en we er dit jaar nog zijn geweest, kwamen deze personal trainers en outdoor trainers op locatie als geroepen! The Workout Club Ibiza kenden we nog niet, maar na een aantal goede gesprekken kwamen we tot de conclusie: hier moeten we iets mee doen. Daarom delen wij een paar keer per maand hun visie en fitness oefeningen met jullie. Omdat je ze gewoon thuis kunt doen, maar ook omdat we wat Ibiza naar de woonkamer willen verplaatsen.

Marisa en Virgil zijn een aantal jaar geleden de Nederlandse drukte ontsnapt en hebben ontspanning gevonden op het magische eiland Ibiza. Hun voorliefde voor gezondheid, beweging en mindset bracht hen ertoe om een hersenspinsel genaamd ‘The Workout Club Ibiza’ te realiseren. Maar dan op een redelijk tropisch eiland. Kijk, daar houden wij van.

Less is more!
“Wij zullen met jullie delen hoe je snel in vorm kunt komen of hoe je je huidige vorm kunt onderhouden d.m.v. efficiënte oefeningen, principes en krachtconcepten die niet veel van je kostbare tijd in beslag zullen nemen!”

Marisa en Virgil zijn de grootste van het eiland en werken voornamelijk met de moderne vrouw die niet veel tijd heeft om uitgebreid te sporten. Daarom hebben ze speciale programma’s ontwikkeld om:

1. Sterker te worden
2. Een betere houding te krijgen
3. Er geweldig uit te zien op het strand (hoi bikini body 2016!)
4. Trainingen efficiënter te laten verlopen
5. Een simpel voedingssysteem aan de man te brengen

“Een goede houding, kracht, een gezond eetpatroon, flexibiliteit en vooral een positieve mindset zijn de pilaren van ons systeem. Less is more en trainingen hoeven helemaal niet complex te zijn”, aldus Virgil. “En aangezien de koude wintermaanden eraan komen, willen we ook wat zon jullie kant op sturen!”

De oefeningen
Het onderwerp van deze keer is hoe jij je kracht en conditie bij kunt houden, wanneer je iets minder tijd hebt (drukke decembermaanden enz.). We willen twee oefeningen delen die je gehele lichaam trainen. Handig voor elke dag! Ben je er klaar voor?

The Crawl
Kruipen, maar in het Engels klinkt het veel cooler. Begin met je handen en knieën op de vloer. Dit deed je toen je ongeveer 14 maanden oud was, dus je zou het zo weer op moeten kunnen op pakken. Laat je knieën twee cm boven de vloer zweven. Nu kruip je ongeveer 10 passen naar voren en als je sterk genoeg bent weer 10 passen achteruit.

Het doel van deze oefening is om je bovenlichaam en je onderlichaam weer als een geheel te laten werken. Kinderen kruipen de hele dag. De reden is om al je stabilisatoren sterker te maken en van alles een geheel te maken.

De spiergroepen die hier werken zijn” je boven been, buik, schouders en borst spieren. Met deze oefening doe je 4 machines uit de gym in een keer. Less is more!

Hoge knieën
Met de Crawl hebben we een beetje kracht gedaan. Het is nu tijd om je hart- en longcapaciteit te trainen. Met deze oefening versnellen we je stofwisseling. Het grote voordeel: vetverbranding.

Een simple maar zeer onderschatte oefening. Hef je linker knie omhoog en breng je rechter elleboog naar achteren. Vervolgens wissel je van kant. Blijf op één plek staan en voer het tempo op. Vergeet niet te ademen! Ben je buiten adem.=? Mooi! Je traint je conditie en je buikspieren tegelijk. Want dat is wat we willen.

Het programma
Voordat je aan een fitnessprogramma begint, raden wij je aan om toestemming van een arts te verkrijgen bij eventuele blessures, hartklachten en een hoge bloeddruk.

Onderstaand schema is een voorbeeld, maar voel je vrij om de herhalingen en sets aan te passen aan jouw fitnesslevel. Je bent ongeveer 15 minuten bezig.

Crawl: 10 passen voorwaarts + 10 passen achterwaarts x 8
Hoge knieën: 50 x 8

Herhaal de set 8x en neem 30 sec rust tussen de sets. En we zeggen alvast: sorry voor de spierpijn de volgende dag.

Mocht je vragen hebben, voel je vrij om een comment te plaatsen. Wij komen met de de snelheid van het licht bij je terug. En vergeet niet je aan te melden voor de Enfait-nieuwsbrief want ook daar zullen wij leuke en nuttige dingen met jullie delen! Voor nu groetjes uit Ibiza en tot de volgende keer -X-.

Lees ook: Lieke tipt haar 10 lievelingsrestaurants op Ibiza.