Sjieke chocolade: KitKat met bladgoud voor échte fijnproevers

Ik kan mij nog herinneren dat ik enorm blij was toen de KitKat Chunky White in de snoepautomaten van mijn middelbare school werd geïntroduceerd. Wel moet ik toegeven dat ik mijzelf één keer zó misselijk heb gegeten aan deze repen, dat ik ze tot op heden niet meer heb aangeraakt. Het feit dat KitKat inmiddels in de smaken groene thee, sojasaus, kersenbloesem en gebakken aardappel te koop is, was mij dan ook niet bekend. En alsof deze smaken niet gek genoeg zijn, is er weer een nieuwe reep aan het rijtje worden toegevoegd. Eentje met bladgoud welteverstaan. 

Lees ook: Holy! Deze supermarkten zijn echt hemels voor mensen met OCD

Deze lekkernij is gevuld met thee, lychee en rozenblaadjes en heeft een topping van rozenknopjes én rozengelei. Als klapper op de vuurpeil heeft dit stuk chocolade een ‘jasje’ van vierentwintig karaats eetbaar bladgoud. Waarom KitKat deze reep heeft ontwikkeld? Nou, gewoon. Om het Chinese nieuwjaar te vieren. Ietwat overdreven, maar goed. Leuk bedacht is het wel. De repen zijn exclusief te koop in de KitKat Studio in Melbourne, Australië. Ander exclusief detail is dat er slechts achtentachtig repen gemaakt zijn. Voor een slordige €57,00 zullen de repen vanaf 08.00 uur ’s ochtends (lokale tijd) ter plekke voor de neusjes van de kopers worden gemaakt. Tja, je zou het er maar voor over hebben!

Lees ook: Wij lusten wel een frietje met chocolade

Foto via