Shocking: het dragen van haarelastiekjes om je pols zorgt voor levensbedreigende infecties

Wanneer je je haar los hebt, wil je het vast in een staart en wanneer je je haar vast in een staart hebt, wil je je haar los. Ik loop ook dagelijks tegen deze struggle aan en daarom zorg ik dat ik altijd meerdere haarelastiekjes bij mij heb ‘just in case’. Zo heb ik een lading haarelastiekjes in mijn handtas en toilettas én draag ik er meestal één om mijn pols, want dat vind ik ‘handig’. Van het dragen van haarelastiekjes om mijn pols ben ik inmiddels genezen, want naast het feit dat het eigenlijk geen gezicht is, kun je er ook serieuze infecties van krijgen. Dit overkwam de Amerikaanse Audree Kopp.

Lees ook: Met deze 5 beautyproducten schitter jij de feestdagen door

In de eerste instantie dacht Kopp dat ze door een spin was gebeten en dat ze daarom zo’n grote bult op haar pols had. Ondanks het feit dat ze van haar huisarts een antibioticakuur voorgeschreven had gekregen, bleef de bult groeien en werd ‘ie steeds pijnlijker. Toen ze de pijn niet meer trok, is ze naar de Eerste Hulp gegaan waarna ze met spoed moest worden geopereerd. Wat bleek? Haar glitter elastiekje dat slechts twee dagen oud was (!) bevatte schadelijke bacteriën die door middel van de haarwortels op haar polsen in haar bloedbaan terecht zijn gekomen en een enorme infectie hebben veroorzaakt. De infectie was zelfs zo heftig dat Kopp er niet één dag langer mee rond mogen lopen; anders had het namelijk haar leven gekost, shocking! Wat kun je doen om te zorgen dat dit jou niet gebeurt? Als eerst is het aan te raden om geen elastiekjes meer om je pols te dragen, maar dit zal voor velen niet echt een optie zijn. Ben je dus lekker eigenwijs en blijf je je elastiekjes om je pols dragen, zorg er dan wel voor dat de elastiekjes glad zijn en dat het elastiek niet té strak is. Ook moet je ze regelmatig even wassen.

Afbeelding via

Lees ook: #Glitterpits: na de glitterbaard is er nu de glitteroksel voor vrouwen