Pssst: dit is het recept voor het állerlekkerste vegan-ijs!

Alhoewel het officieel zomer is, hebben de weergoden het de afgelopen anderhalve week behoorlijk laten afweten. Regen en kou stonden op het menu in plaats van warmte en zonneschijn. Máár – zo voorspellen de meteorologen – schijnt (há há, funny Lies) de zon zich dit weekend weer volop te laten zien. En dat betekent: chillsessies op het balkon, bikini’s aan én lots of guilty cravings. Heerlijk!

Lees ook: Oké, WAT? We eten Toblerone ons hele leven al verkeerd

Eén van mijn favo (summer) cravings is ijs. En dan bedoel ik dus écht lekker ijs. Mensen die mij goed kennen weten dat ik altijd wel in ben voor een ijsje (-10 of niet) én chocolade. Mix je deze twee ingrediënten, dan heb je dus chocolade-ijs. Of ijs met chocoladesaus. En dat is zeg maar heaven voor mij. Helaas is het een feit dat de meest lekkere dingen vaak de meest ongezonde ingrediënten bevatten. Suiker is zo’n beetje de dooddoener voor ieder dieet en komt in behoorlijke mate voor in ijs. Daarnaast wil ik ook niet teveel zuivel binnenkrijgen, want anders heb ik binnen no-time een gebergte op m’n voorhoofd. Dus, wat doe je dan? Dan zoek je naar een gezond(er) alternatief van je guilty pleasure. Maar dan wel een die haast niet van het origineel te onderscheiden is. Zo stuitte ik tijdens mijn zoektocht op dit vegan-ijsrecept mét – tateradaaa – chocoladesaus. En ja, dit recept wil jij ook hebben, want het ijs is zá-lig én gezond(er)!

Wat heb je nodig?
1. 4 rijpe, bevroren bananen – in stukjes gesneden.
2. 120 ml volvette kokosmelk.
3. 1 tl pepermuntextract (bio).
4. 150 gram veganistische chocolade.
5. Verse muntblaasjes, om te garneren.

Und jetzt:
1. Voeg de bananen en kokosmelk in een keukenmachine (of mix het met een mixer) tot het een gladde crème wordt.
2. Voeg het pepermuntextract toe en mix het geheel nogmaals goed door elkaar.
3. Doe het mengsel in een plastic bak en laat het minimaal twee uur in de vriezer staan.
4. Smelt de chocolade au bain-marie op laag vuur.
5. Schep het ijs is in leuke schaaltjes, besprenkel het met de gesmolten chocolade en garneer het vervolgens met verse muntblaadjes. Smullen maar!

Lees ook: Bewezen: Met een stuk chocolade bij het ontbijt functioneer je beter!