Originele en prachtige paaseieren

Pasen staat weer voor de deur! En daar horen natuurlijk feestelijke paaseieren bij. Als je dacht dat het versieren van paaseieren alleen voor je neefjes en nichtjes is weggelegd, dan heb je het verkeerd. Deze prachtige paaseieren wekken bijna het gevoel om zelf weer op jacht te gaan… 

Een onderwaterwereld van eieren

Wat heb je nodig?

Een dozijn hard gekookte eieren
Een rode kool
Witte azijn
Eetbaar goud
Een oude tandenborstel

Hoe ga je te werk?

1. Snij de rode kool in grove stukken 2. Doe de kool in een pan met vijf kopjes water 3. Breng het geheel aan de kook en laat het 30-45 minuten doorsudderen op een laag vuurtje 4. Wacht totdat de kool volledig is afgekoeld, voordat je deze uit het water haalt 5. Voeg de witte azijn toe 6. Leg de hardgekookte eieren in een schaal 7. Giet het water van de rode kool over de eitjes heen 8. Laat de eitjes minimaal 1 uur weken in het water. Hoe langer de eieren in het water liggen, hoe blauwer ze worden 9. Roteer de eieren ieder half uur 10. Voor een mooi Ombre effect, vis je om het uur een paar eieren uit het water 11. Wanneer de eieren droog zijn, leg je ze op een velletje keukenpapier 12. Met een tandenborstel dip je in het eetbare goud. 13. Sprinkel vervolgens het goud over de eitjes door met je vinger over de borstel heen te gaan

diyrobineggs1

Bron: HonestlyYum

Licht als een veertje

Zo prachtig in hun eenvoud en ook zo eenvoudig te maken. Met neme een flesje lijm en een paar mooie veertjes. Je smeert het eitje in met de lijm en plakt vervolgens voorzichtig het veertje op het ei. Klaar is Kees! Dat klinkt makkelijk toch?

feather-eggs-2-768x1152

Bron: Frugal Momeh

Een Moderne Melange

Met deze eitjes op je keukentafel hoef jij je zeker niet te schamen. Wie wil dit nou niet?! Benieuwd hoe je deze prachtige eitjes zelf kunt maken, check dan Lilyardor voor het recept.

Easter egg

De moderne eitjes van Lily Ardor

Creatief met een marker

Uiteraard kan je natuurlijk ook ouderwets met stiften aan de gang. In plaats van gezichtjes, kan je de paaseitjes ook mooie patronen geven. Stippen, streepjes, sterretjes, niets is te gek. Laat je fantasie de wilde loop!

Minimalist-Easter-Decor

Bron: Availableideas

Kunst op een paasei 

Dat kunst zich niet beperkt tot een specifiek canvas, bewijst Dinara Mirtalipova maar weer eens. Deze Amerikaanse kunstenares maakt prachtige schilderijtjes op eieren. Mocht je zelf een Rembrandt in spé zijn, dan is dit ook altijd nog een optie voor het paasontbijt.

Dinara-Mirtalipova2

Kunst door Dinara Mirtalipova

Lees ook: Wat gebeurt er met je lichaam als je iedere dag wortels eet?