De minimalistische skin care routine die je leven makkelijker gaat maken

Na het Marie Kondo’en van je huis, is het nu tijd om eens kritisch te kijken naar alle potjes, flesjes en tubes in je badkamer. Skin care uitproberen is het leukste wat er is, maar je huid kan er behoorlijk van in de war raken. En dat wil je niet.

Dus bij dezen: de basics van skin care. Serieus, meer dan dit heb je niet nodig want je huid kan de rest zelf.

1. Cleansing
Het cleansen van je gezicht wordt supervaak benadrukt. En ja, het is een goed idee. En nee, het hoeft niet twee keer op een dag. In de ochtend was je je gezicht met water, en in de avond gebruik je een no-nonsense, maar goede en verzorgende cleanser om de make-up en viezigheid van de dag van je gezicht te halen.

2. Exfoliating
Scrubben of een andere manier van exfoliating kan ik alleen maar aanraden, mits je het niet te vaak doet. Het is verleidelijk, gezien het directe resultaat, maar op de lange termijn is het niet goed voor je huid om deze continue te ‘strippen’. Het bovenste laagje kun je een paar keer per week (twee of drie maximaal) een handje helpen met vernieuwen, maar vaker heeft echt geen zin.

3. Moisturizing
Hydratatie is key. Je ziet minder fijne lijntjes, voorkomt dofheid en je huid is rustiger. Hydratatie komt ook voor een heel groot deel van binnenuit. De vochtbalans houd je op peil door goed te eten, veel drinken, weinig stress en veel slaap. Saai maar waar. Daarnaast gebruik je een moisturizer om de boel een handje te helpen. Deze kun zo vaak als nodig per dag gebruiken.

4. SPF
Algemeen bekend en daarom een must in je minimalistische routine: een creme met SPF. Je hebt dagcremes of moisturizers met SPF, dan ben je in een keer klaar. Maar mocht je favoriet geen SPF bevatten, dan kun je een losse, niet te vette creme met SPF gebruiken. Factor 15 is voor van-huis-naar-werk fietsen voldoende met ons Nederlandse weer. Op mooie dagen moet die factor omhoog natuurlijk.

Je huid zal even de tijd nodig hebben om te wennen aan het minimalistische regime, maar op de lange termijn beloof ik je dat je huid rustiger wordt zonder alle poespas. Denk eens aan alle tijd die je overhoudt!