JOE! Het is officieel bewezen dat vrouwen beter rijden dan mannen

Net als jij zit ik regelmatig met mijn vriend in de auto. Hij achter het stuur en ik op de passagiersstoel. Op het moment dat we een kruispunt naderen, voel ik hem het gas indrukken alsof het licht nooit meer op groen spring. En dan als het stoplicht twee seconden op rood staat en de andere auto’s zachtjes beginnen te rijden, schieten wij als een racket over het kruispunt heen. Op het moment dat hij voelt dat ik er wat van wil zeggen, krijg ik het vriendelijke verzoek om vooral mijn mond te houden. Herkenbaar?

Lees ook: Oeps… Waar staat je auto ook alweer? Zó vergeet je het nooit meer!

Inmiddels is het een week later, zijn we twee boetes verder en ruim driehonderd euro lichter. Ja, lieve mensen, dit is echt gebeurd. Nu weet ik heus wel dat ik niet de enige vrouw ben die hier tegen aanloopt en weet ik dat iedere vrouw het met mij eens is als ik zeg dat vrouwen beter kunnen rijden dan mannen. Toch proberen mannen, ondanks de vele boetes en aanrijdingen, nog steeds te beweren dat zij beter rijden dan wij. Belachelijk! Gelukkig zijn daar de uitkomsten van dit Britse onderzoek dat onze vermoedens bevestigd. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen inderdaad betere bestuurders zijn dan mannen! Eindelijk een legit reden om de mond van je vriend te snoeren als hij iets op jóuw rijgedrag aan te merken heeft. YAY!

Het onderzoek bestond uit een aantal praktijkoefeningen waarop beide partijen zijn beoordeeld. Tijdens een algehele praktijkoefening scoorde vrouwen gemiddeld drieëntwintig punten en mannen slechts negentien (van de dertig). Ook blijkt uit hetzelfde onderzoek dat slechts vier procent van de vrouwen aan bumperkleven doet, tegenover zevenentwintig procent van de mannen. Daarnaast voegt slechts één procent (!) procent van de vrouwen gevaarlijk in, tegenover veertien procent van de mannen – die duwen zich er wel tussen -. Ander feitje is dat vrouwen zich – in het verkeer – socialer gedragen en ook kunnen wij snelheden beter inschatten. HA!

Lees ook: American Road Trip deel 1: Los Angeles