Halong Bay – De Dragon Legend Cruise

Voor bijna iedere toerist die Vietnam bezoekt, staat Halong Bay hoog op het wensenlijstje. Door de grote stroom aan toeristen, zijn er ook heel veel aanbieders van tours en cruises in deze prachtige omgeving. Ik zag op een gegeven moment door de bomen en boten het bos en de zee niet meer. Ik wist een paar dingen zeker: ik wilde een cruise van twee nachten, zonder dronken Russen, met een schoon bed en een route zonder tien andere partyboten met hordes toeristen om me heen. Zen!
Halong bay
Na eindeloos gegoogle, blijf ik plakken bij de prachtige foto’s van de Dragon Legend. Dit wil ik! Niet alleen ziet de boot er FANTASTISCH uit, de boot legt ook een andere route af dan vele andere aanbieders en wijkt uit naar Bai Tu Long Bay. Check!
boot
In Hanoi word ik, met mijn mooie SuitSuit koffer, opgepikt door de meest luxe minibus, met WIFI (halleluja!), die ik ooit in mijn leven heb gezien. Dat voorspelt veel goed. Na wat wachten op de verzamelplek in de haven, lopen we naar onze miniboot, die ons naar de Dragon Legend brengt. OMG! Wat een schip! Ineens blijk ik een upgrade, het magische woord, te krijgen naar de Deluxe Suite. Deze suite lijkt een luxe hotelkamer uit vervlogen koloniale tijden, met een jacuzzi van waaruit ik een prachtig uitzicht heb op de zee en de rotsen. Ze maken van mijn twee eenpersoonsbedden een mega groot tweepersoonsbed! De hemel!

Lees ook: Champagne drinken in Reims. Plop!

bedden
Mijn tijd aan boord is heerlijk. Iedere ochtend word er een Tai Chi les gegeven buiten op het dek in de ochtendzon en het personeel zorgt ervoor dat ik me meteen thuis voel. We kanoën langs prachtige rotsformaties, barbecueën op een privéstrand, bezoeken een ‘floating village’ & grotten, relaxen op de ligbedden op het dek en hebben uitgebreide diners bij kaarslicht.
Rivers in Halong bay
Kijk voor de rest van deze post en meer foto’s & tips op www.littlewanderbook.com!

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!