Dit ritueel is dé perfecte therapie tegen stress

Het leven is leuk. In principe. Maar het kan ook flink veel stress veroorzaken. Het droombeeld dat je hebt, verdwijnt soms als sneeuw voor de zon als je je bedenkt wat je nog allemaal moet doen. Neen, je hebt niet altijd rust.

En dat terwijl jij eigenlijk voor de televisie wilde chillen met comfort food om bij te komen van de week. Want dat doen mensen graag. Zich opkrullen op de bank met snackjes om totaal te ontspannen. Wij zeggen: ruil die snackjes maar om voor een flinke mok thee want dat is gezonder en helpt nog beter tegen stress!

Waar het om gaat is: het zetten van de thee. Een studie van psychologe Dr. Malcolm Cross van de City University in London heeft ondervonden dat ieder kopje thee jouw stress aanzienlijk kan verminderen. Anders dan verwacht zijn het niet de ingrediënten die je tot rust brengen, nee, het is het zetten van de thee waar je kalm van wordt. Water koken en dan vijf minuten wachten totdat de thee sterk genoeg is.

Wacht tot het water kookt
Dit is mijn eerste fail want als ik thee zet doe ik eigenlijk nog honderdeneen andere dingen. Vandaar dat het bij mij niet werkt natuurlijk. Het is júíst belangrijk dat je naast de ketel blijft staan en twee tellen inademt, drie tellen uitademt, drie tellen inademt en dan vier tellen uitademt. Net zolang totdat het water kookt.

Kies je lievelingsmok
Een grote fijne mok is perfect voor een kalmerend ’thee moment’. Pak er een die je goed vast kunt pakken, niet dat je meteen je vingers verbrandt en kies ook niet voor een schreeuwerige mok.

Zorg voor een passende thee
Zwarte thee, Oolong, munt, kamille en match zijn allemaal prima als je wilt ontstressen. Neem vooral geen suiker en verbrand niet je tong. Trek je terug en geniet van iedere slok, dan pas heb je een mindful thee moment.

Lees ook: steenbokken opgelet, 2017 wordt jullie jaar!