Dit is wat de kleur van je lingerie over je stemming zegt

Lingerie bestaat er in verschillende soorten, maten en kleuren. Mét beugel, zonder kant, sluiting vóór of áchter. Afijn, de keuze is reuze. Het is dan ook niet gek dat elke vrouw verschillende soorten lingerie in haar kast heeft liggen. Maar, wat zeggen al die verschillende soorten lingerie eigenlijk over je stemming? Geloof het of niet ladies, maar achter de ‘perfecte’ kleur van jouw slipje, zit een hele psychologische beredenering. De vrouw wil immers net zo vaak van slipje kunnen wisselen als dat ze van stemming wisselt. Tenminste, als we Simona Trosman moeten geloven is dat zo.

Lees ook: Shopping: rock that body!

Rustig
Ben je na je yoga workout helemaal zen of ben je gewoon met het juiste been uit bed gestapt? Dan zijn blauw, wit, groen of violet (lila) de juiste lingeriekleuren. Blauw staat voor stabiliteit en rust. Daarentegen is wit een geschikte kleur vanwege de vredige symboliek en is het een eenvoudige kleur die het individu niet overweldigd of ontregeld. Wit is schoon, fris en elegant. Daarom is de kleur uiterst geschikt als je in een rustige mood bent. Ook groen is een geschikte kleur als je ontspannen bent. Groen is namelijk een natuurlijke kleur en heeft een kalmerende werking. Daarnaast is groen dé geschikte kleur om angst(en) weg te nemen. Heb je dus aankomende week een spannende presentatie, dan weet je bij dezen welke kleur lingerie je aan moet om je angst weg te nemen. Ook lila is een geschikte lingeriekleur als je de rust zelve bent. Lila staat voor verfijning, rijkdom en natuurlijke schoonheid. Daarnaast staat de kleur voor kracht, vrede en wijsheid. Good to know!

Blij
Geel, oranje en roze zijn de meest geschikte lingeriekleuren als je in een happy mood bent. Geel staat namelijk voor optimisme, vrolijkheid en is een kleur die je stemming in een handomdraai – in positieve zin – weet te beïnvloeden. Daarnaast is oranje geschikt, omdat het je enthousiasme stimuleert. Ook roze is – hoe kan het ook anders – een perfecte lingeriekleur als je dolgelukkig bent. Roze is zo’n beetje de lievelingskleur van iedere (volwassen) vrouw. Daarnaast is het girly en bevordert het je rust- en energiebalans. Wil je dus rust in je kop, trek dan roze lingerie aan en je kunt de yogaschool rustig een dagje overslaan!

Verdrietig
Als je in een verdrietige stemming bent of gewoon niet lekker in vel zit, is grijs de geschikte lingeriekleuren om te dragen. Grijs is een matte kleur die een geest opheffende werking heeft en die niet overweldigd aanwezig is. Het houd je – ondanks je verdriet – in balans en houd je op de been.

Verleidelijk
Rood, zwart en paars zijn dé perfecte verleidingskleuren. Rood is de kleur van liefde, seks en verleiding. Daarnaast staat rode lingerie voor spanning, opvallen en wordt het geassocieerd met passie. Daarentegen is zwart de kleur van de duisternis en het ‘onbekende’, wat weer voor spanning zorgt. Verder is paars een kleur die voor luxe en kracht staat. Ook is paars dé ideale kleur als je in een sexy, verleidelijke en flirterige mood bent. Paarse lingerie is dus, wat betreft verleidelijke lingerie, een gulden middenweg.

Lees ook: 20 dingen die je kunt kopen van de Victoria’s Secret Fantasy Bra