Deze 11 dingen herkent iedereen die aan zelfreflectie doet

De één noemt het een oude ziel, de ander noemt het inzicht, wij noemen het; het vermogen om te kunnen (!) reflecteren. Voordat jij iets doet, denk je eerst grondig over je handeling(en) na; ‘Wat brengt het mij als ik dit stukje loop in plaats van fiets?’. Omdat je minder vanuit een emotie handelt, betekent dat wel dat er minder ruimte is voor spontaniteit.

Je bent je enorm bewust van alles wat je doet, denkt na over het verleden en richt je op de lange termijn. Je vrienden zullen deze eigenschap lang niet altijd waarderen (het spontane aspect) en het lijk misschien dat jij de enige bent die zo met de materie omgaat, maar troost je met de gedachte dat je een hele mooie eigenschap bezit waar een boel mensen jaloers op zijn!

Lees ook: Deze dingen herkennen alle over-thinkers in hun leven!

1. Je leeft in drie verschillende tijdperken; het verleden, het heden en de toekomst. Wow, that’s pretty confusing.

2. Je weet dat Afrika een continent en geen land is (én ja, ook de blonde ‘reflecters’ onder ons zijn hiervan op de hoogte).

3. Je vind het niet eng om oud te worden. Je leeft onder het motto: ‘Een jaar ouder, een jaar wijzer’. Maar die rimpels, die zijn scary as hell!

4. Je fungeert als psycholoog voor je vriendinnen en maakt overuren: ‘Ik kan u alvast voor 7 januari 2028 om 15.50 uur inplannen mevrouw. Nee, voor die tijd zit ik helaas helemaal volgeboekt’.

5. Je kijkt er stiekem enorm naar uit om te gaan trouwen en kinderen te krijgen, maar je overhaast niks (as usual). Je wacht veel liever tot dat je zeker weet dat je er helemaal klaar voor bent, want die man, die komt heus wel.

6. Je drinkt niet om dronken te worden, maar omdat je het lekker vindt. Cheers to that!

7. Je boekenkast staat vol met, jawel, boeken. En niet zomaar boeken, maar boeken die jouw oprechte interesse hebben en die je met veel plezier hebt gelezen. Met dat verdomde, vierkante ding waar een appel logo op staat kun je helemaal niets.

8. Je kunt stiekem niet wachten tot het moment dat je smartphone het begeeft (dan heb je eindelijk een legaal excuus om die oude klaptelefoon uit de kast te halen).

9. Wat betreft de vreselijkste plek op aarde is dat voor jou een all-inclusive resort in een Turkse of Spaanse badplaats.

10. Filosoferen is je tweede aard.

11. Je kunt je goed in (moeilijke) situaties en in relaties van anderen inleven. Dit komt puur omdat jij echt naar verhalen van anderen luistert en de volle aandacht voor iemand zijn/haar verhaal heeft (zo vanzelfsprekend als dit voor jou klinkt, zo onvanzelfsprekend is dit voor iemand anders).

Lees ook: Volgens de wetenschap ben je een genie als je dit doet óf hebt