De 10 beste tips voor je vakantie in 2017

Ben jij ook al druk je vakantie aan het plannen voor volgend jaar? Maar wil je niet weer naar een land waar je half Nederland tegen gaat komen? Met deze tien vakantie bestemmingen sta je volgens de Lonely Planet garant voor originaliteit en avontuur en dat (bijna) allemaal betaalbaar!

1. Nepal 

Volgens de Loney Planet is Nepal de bestemming voor budget reizigers die opzoek zijn naar rust en natuur. Toevallig ben ik zelf van plan om in maart 2017 een maand in Nepal te verblijven, ik ben benieuwd!

ogoviopipag-filip-janos

2. Nambia

Nog zo on-ondekt en daardoor zo ontzettend bijzonder.
Mocht je aan Afrika denken, denk aan Nambia als bestemming!

2_namiibia_GettyImages-604374997

3. Porto

Zo heerlijk dichtbij en nog zo authentiek.
Je vliegt er al voor een paar tientjes heen en het zal je verrassen hoe fijn je kunt leven voor een relatief klein budget. Weer een goede bestemming voor de budget reiziger!
nsrgayepthq-samuel-zeller

4. Venetië 

Om eerlijk te zijn heb ik Venetië altijd sterk vermeden vanwege de enorme toeristenmassa’s gepropt in de smalle straatjes. Toch heeft Venetië veel meer te bieden dan alleen gondels en witte-sokken-in-sandalen-Amerikanen. ’s Avonds (wanneer alle toeriste weer met de boot zijn verdwenen) leeft de stad op en kan je echt het Venitiaanse leven proeven. Tip: Boek een appartement via Airbnb om de lokale sfeer te proeven.
Schermafbeelding 2016-12-26 om 12.26.31

5. Debrecek, Hongarije

Waar zeg je precies? Ja dat dacht ik ook toen ik Debrecek op de lijst zag staan. Toch blijkt deze Hongaarse stad wel zeker een locatie om in de gaten te houden. Naast Budapest is dit de grootste stad in Hongarije. Rijk aan cultuur en een prachtige natuur zeker de moeite waard om te bezoeken.

5_debrecen_hungary_GettyImages-172362137

6. Belize

Wie wil er nou niet naar een tropisch eiland met wit strand en een turquoise zee? Dat dacht ik! Zeker niet de meest budget bestemming die je zou bedenken, maar er zijn nog genoeg plekken die niet bedolven zijn met grote resorts.
belize-real-estate-dock-on-beach7. Marokko 

Staat zeker boven aan mijn lijstje van ‘nog te bezoeken bestemmingen van 2017’. Rijk aan cultuur en natuur en ook perfect om te shoppen (denk aan: hand geweven tapijten, leer, lampen, schoenen). Echt een must voor je bucket list!
Schermafbeelding 2016-12-26 om 12.35.50

8. Rusland 

Een prachtige en zo vaak vergeten bestemming. Wat ontzettend zonde is! Als we aan Rusland denken dan denken we vaak aan Vodka, kou en nogal “aparte” dames en heren. Toch heeft Rusland zoveel meer te bieden. Denk aan het Hermitage, gigantische stukken ongerepte natuur en natuurlijk de prachtige Trans Siberië Railway.

russia-700

9. Bellarine Peninsula, Australie 

Op zoek naar een ‘lead back’ sfeer? Ben je toe aan het ontsnappen van de stadsdrukte? Met genoeg activiteiten zoals snorkelen, surfen en fietsen, biedt Bellarine Peninsula de perfecte bestemming voor een ieder die de rust wil opzoeken. Je moet er wel even voor vliegen, maar dan heb je ook wat!

9_bellarine_peninsula_australia_GettyImages-50747843610. Peninsula, Michigan in de VS

Waar zeg je? Precies om die reden is Peninsula de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers die voor een fijne prijs om reis willen. Omdat Peninsula nog niet zo bekend is voor het grote publiek zijn de prijzen nog fijn en vind je nog heel veel toerist-vrije plekken.
10_michigan_up_usa_GettyImages-468145334

Klik hier om meer te lezen over de bestemmingen.