Dankzij dít product loopt jouw make-up nooit (!) meer uit

Gisteren zat ik met vriendinnen S. en R. op mijn balkon de zomerplannen te bespreken – we hadden elkaar al een tijd niet gesproken. R. pakt haar biezen en vertrekt voor een paar weken naar Thailand met haar vriend en S. blijft deze zomer lekker in Nederland; ze is dit jaar namelijk al naar Kenia geweest om vrijwilligerswerk te doen op een basisschool, #wateenliefje! En omdat deze goede inspanning behoorlijk wat ‘pesos’ kost, blijft S. dit jaar lekker in Nederland. Om de nodige festivals af te struinen. En ik ga mee. ZIN ANNNN!

Lees ook: CHILL! Door dit product is je nagellak zó droog!

Als ik met mijn vriendinnen naar een festival ga – of ’s avonds de stad induik – vinden we het belangrijk om er toch wel een beetje ‘gezellig’ uit te zien. Goede outfits worden uit de kasten getrokken, net als chique doch comfy schoeisel én daarnaast is de make-up ‘on fleek’ – zoals we dat tegenwoordig zeggen. Ik durf te stellen dat vooral dat laatste puntje de meeste aandacht krijgt. Wel moet ik bekennen dat het mij steeds meer moeite gaat kosten om daar – vooral op zomerse dagen – veel aandacht aan te besteden, want: uitloopgevaar. Weg mascara, weg foundation én weg lippenstift. Als sneeuw voor de zon. Máár, zo stelde S., er is een product op de markt dat ervoor zorgt dat je make-up niet meer uitloopt. En hoogstwaarschijnlijk heb jij het gewoon in huis liggen!

Haarlak
WAT?! Ja, dat zei ik dus ook toen S. mij het ‘grote geheim’ vertelde. “Ik doe het altijd joh, werkt prima. Het kan ook met deo hoor, Lies. Lies? Hallooooo?!” Ja, ik was flabbergasted. En ja, dezelfde vragen die nu door jouw hoofd spoken, heb ik hoogstpersoonlijk aan de ervaringsdeskundige zelf gevraagd. Want staat je gezicht niet superstrak als je er haarlak op sprayt? Blijkbaar niet, maar dan moet je wel voldoende afstand houden (min. 10 cm). Oh en daarnaast moet je ervoor zorgen dat je je ogen en mond heel – lees: héul – goed gesloten hebt, want anders ben je niet blij. Als je dit experiment met deo aangaat, dan kun je het best deo zonder parabenen gebruiken. Dat schijnt ‘beter’ voor je huid te zijn dan haarlak. Als je het mij vraagt, kun je beter een goede primer kopen bij een make-up store of toch maar zien te dealen met deze struggle. Ik ga in elk geval voor optie twee.

Lees ook: Ladder in je panty? Met dit beautyproduct fix je het probleem in een handomdraai!