Column: Carolijn over the day after

Ik word wakker van fel licht op mijn gezicht. Na een aantal pogingen slaag ik er eindelijk in om mijn ogen te openen en zie ik vriendlief voor de spiegel zijn das knopen. “Goedemorgen schat, wat ga jij vandaag doen?” Dat is een goede vraag, ik heb eigenlijk geen idee. Gisteren heb ik mijn baan bij een gerenommeerd advocatenkantoor opgezegd en voor het eerst sinds lange tijd heb ik geen verplichtingen.

Lees ook: Carolijn’s laatste seconden als advocaat

Ik draai me daarom nog een keer om, maar word al snel onrustig. Uitslapen is nooit iets voor mij geweest. Ik trek mijn warme pantoffels aan en pak in de badkamer mijn ochtendjas. Dat voelt vreemd, op de achterkant staan de letters van mijn inmiddels ex-werkgever. Gekregen als afscheidscadeau tijdens mijn stage (toen ik nog student was). Ach ja, ik zie de achterkant zelf toch niet en loop door naar de keuken waar ik het Nespresso-apparaat aanzet.

bed

Met mijn dampende kopje koffie nestel ik me op de bank. Op RTL4 sluit Jan de Hoop het ochtendnieuws af en wenst mij als kijker een fijne dag, vervolgt door Dr. Phil die een huilende vrouw en haar overspelige man verwelkomt. De echtgenoot blijkt al vier keer te zijn vreemd gegaan met zijn schoonzus, die haar drugsverslaving financiert met blowjobs op het plaatselijke parkeerterrein. Dit belooft weer een prachtverhaal te worden.

Een hele aflevering Dr. Phil, vier reclameblokken en ook nog eens de helft van Koffietijd verder, ontwaak ik uit de roes waar ik me in begeef. Het is bijna half twaalf, ik heb nog niet gedoucht en het bakje yoghurt dat ik voor mezelf heb klaargemaakt, staat nog steeds op het aanrecht op me te wachten. Gaan mijn dagen er nu zo uitzien? Het euforische gevoel dat gisteren door mijn lichaam gierde is inmiddels weggetrokken en de twijfels zijn teruggekeerd. Wat heb ik gedaan? Leuk hoor, naar je gevoel luisteren en je hart volgen. Maar eigenhandig heb ik er gisteren voor gezorgd dat ik van veelbelovende hipo ben veranderd in een werkloze mid-twintiger. Ik verdring alle negatieve gedachten en zet het volume van de tv harder. De begintune van The Bold and the Beautiful vult de woonkamer. Ach, nog een uurtje tv kijken kan geen kwaad. Ik heb immers toch niets beters te doen.