Censuur op Instagram wordt om de tuin geleid door een ‘genderles nipples’ account

We mogen blij zijn dat er zoiets als censuur bestaat. Je moet er toch niet aan denken dat het ene blote geslachtsdeel na het andere op jouw scherm verschijnt? Tja… er zijn altijd mensen die zich graag naakt tentoonstellen op Social Media en er zijn hele duidelijke regels om dit – thank god – voorkomen.

Als je je niet aan de regeltjes houdt, wordt je van Instagram gekieperd en dat snappen wij. Alleen wat nu precies het verschil is tussen een vrouwen- en een mannentepel, dat snappen wij ook niet helemaal. Want alle tepels zijn gelijk. Al vindt Instagram van niet. De mannelijke tepel is namelijk wél toegestaan en de vrouwelijke tepel niet. Genderless nipples‘ steekt hier een stokje voor en post dagelijks tepels van mannen én vrouwen die er van dichtbij exact hetzelfde uitzien. Instagram is aardig van slag door dit account en verwijdert nu per ongeluk ook mannentepels. Wat is nu eigenlijk wel of niet acceptabel?

Dear Instagram, why don't you try and figure out which nipples you can and cannot delete? Good luck! ??????⭐️

Een foto die is geplaatst door Genderless Nipples (@genderless_nipples) op

There is a distinction between biological sex and the social construct of gender. ? You wanna be part of our change? Send us your nipple! To get featured please take a reference from our pictures on the account currently: -good light -sharp -from a “coke can” distance we still crop it -shaved (to make it extra hard for instagram) -direct the nip straight into the camera

Een foto die is geplaatst door Genderless Nipples (@genderless_nipples) op

You wanna be part of our change?! Send us that nipnip!????? (completely anonymous!)

Een foto die is geplaatst door Genderless Nipples (@genderless_nipples) op

Lees ook: 6 redenen om júíst in de winter buiten te sporten.