Bye bye bucketlist hier is de fuckitlist!

We zien ‘m steeds vaker voorbij komen: de fuckitlist. De bucketlist lijkt verleden tijd nu we liever spieken op een fuckitlist nadat Claudia de Breij deze in 2015 introduceerde. Een grandioos idee want het Nederlandse volk vindt het maar al te fijn om eens een keer dingen niét te doen. Daar sluiten wij ons bij aan. Fuck it:

Perfectie tot in den treuren
Dit red je namelijk toch niet. Alleen narcistische figuren vinden dat ze daadwerkelijk overal de beste in zijn. Ze zijn het alleen niet. Punt.

Beauty trends
Dus zeg maar gerust nee tegen een filler in je bovenlip, waarschijnlijk wordt je er toch niet knapper van. Je zult namelijk nooit de knapste zijn, als je je maar mooi voelt.

Leugens
Je hebt het gehad met mensen die overal omheen draaien en volgt vanaf nu je intuïtie.

Wijn
Het is zó gezellig maar de kater is verschrikkelijk! Natuurlijk blief jij nog wel eens een wijntje… maar dat verplichte zuipen, daar ben jij echt klaar mee. Al blijft het lastig…

Shotjes
Nóg erger dan wijn: ladderzatte vriendinnen die je de shotjes – goor! – door de neus boren. Jij houdt het liever bij drank die je wél lekker vindt.

Lange rijen
Daar pas jij voor. Voor de belangrijkste dingen op de wereld hoef je niet in de rij te staan, de liefde bijvoorbeeld. Althans we hópen dat je daarvoor niet achteraan moet sluiten.

Opdringerige whatsappers
Hallo? Ik zie dat je mijn berichtje gelezen hebt… ? ? ? ? ? Lezen betekent niet dat je iemand per direct een antwoord verschuldigd bent. Ze bekijken het maar!

Social media
Je bent er klaar mee. Met het feit dat je honderd keer naar je telefoon grijpt en om de haverklap je updates bij te houden. Mail, Instagram, Facebook. Het vreet tijd.

Eenrichtingsverkeer
En dan niet op de weg… maar in een relatie. Mensen die energie zuigen en niet kunnen geven. Die je alleen nodig hebben als ze zich vervelen. Types die alles behalve attent zijn en het alleen maar over zichzelf kunnen hebben.

Food trends
Het houdt een keer op. Je kunt niet Sonja Bakkeren terwijl je met het boek van Rens Kroes een Paleo dieet probeert te volgen. Als je het zo bekijkt mag je bijna niets meer eten.

Slechte bediening
Wanneer jij jezelf trakteert op een etentje buiten de deur, heb je geen trek in arrogante bediening die nog te lui is om op een vriendelijke manier de bestelling op te nemen. Wegwezen.

Alles wat je nou nét niet had willen doen
Zoals werken op een zonnige zondag, verplichte kinderverjaardagen of winkelen op zaterdag als het mega druk is.