Bizar! Deze 8 doorzichtige dieren bestaan echt

Volgende week ligt er waarschijnlijk ijs in Nederland. Weet je wie er ook doorzichtig zijn? Deze acht wonderlijke dieren! Wat dacht je van een doorzichtige vlinder, of een doorzichtige aal? Sommige wil je zeker niet ’s avonds tegen komen….

1. Vlinders met glas in lood vleugels
Deze vlinders lijken een soort glas-in-lood vleugels te hebben. Dit komt door de drie verschillende lichtinvallen op de vleugels. De vlinders zijn te vinden van Centraal Amerika tot aan Zuid Amerika. Ze kunnen flinke afstanden vliegen. Zo zijn ze gespot in Texas, maar ook in Chili!

Schermafbeelding 2017-01-17 om 17.32.08

2. De doorzichtige Juvenile Surgeonfish
Dit visje komt uit dezelfde familie als Dory van Finding Nemo. Het kan tot 30 cm groot worden en komt in vele wateren voor. Met name in Nieuw Zeeland is dit visje bekend.

transparent-animals-16-5731db94b77d1__605

3. De doorzichtige inktvis 
Ook wel de Juvenile Sharpear Enope Squid genoemd. De polka dots op deze vis zijn pigment cellen. Je kunt deze inktvis voornamelijk vinden in tropische wateren op 200-1000 meter diepte.

transparent-animals-2-5731db7fc60f1__605

4. Transparate mieren
Deze mieren zijn gedeeltelijk doorzichtig. Hun achterlijf is normaliter transparant, tenzij de mieren eten vervoeren. Deze mieren staan voornamelijk bekend als plagen binnenshuis. Vooral ziekenhuizen schijnen last te hebben van hordes mieren. Erg “bijzonder” zijn ze niet, je vindt deze mieren overal ter wereld.

transparent-animals-016

5. De vis wiens gedachtes je kunt lezen
Deze ‘open minded‘ vis, heet ook al wel de Macropinda Microstoma. Hoewel het bestaan al bekend was in 1939, werd de vis pas voor het eerst gefotografeerd in 2004.

transparent-animals-6-5731db8678f92__605

6. De schildpad-kever
Oké, hij is niet volledig doorzichtig, maar zijn schild is wel deels transparant. De print op zijn schild is bedoelt om andere dieren af te schrikken. De kevers hebben allemaal een eigen print in hun eigen kleuren.

transparent-animals-013

7. De Europese aal
Dit is mijn minst favoriet. Alhoewel hij echt prachtig is, hoef ik deze knakker niet zelf in het water tegen te komen. Voordat je het weet glibbert hij zo in je neus, iewl! Bijzonder is hij wel deze aal. Hij verandert een paar keer per jaar van kleur, maar ze beginnen vaak transparant. Uiteindelijk wordt de aal zilver en wordt hij een (verassend genoeg) zilver all genoemd.

transparent-animals-014

8. De doorzichtige kikker
Er werd gedacht dat deze stoere kikker uitgestorven was, maar niets is minder waar. Zeldzaam is hij wel en woonachtig in de oerwouden van Congo.

transparent-animals-12-5731db902c05d__605

Bron: Boredpanda.com

Lees ook: In dit subtropische zwemparadijs is het altijd vakantie!