Bizar advies voor als je wilt afvallen: eat like an animal

Mensen wringen zich in allemaal rare bochten om een paar kilo’s kwijt te raken. Gekke diëten, extreem veel sporten of vasten zijn aan de orde van de dag. Toch lukt het meestal niet om die paar kilo kwijt te raken. Dieren schijnen daar geen last van te hebben, die worden überhaupt niet dik. Dus… kijken wij dat kunstje even af.

Eet als een schaap
En vergeet vooral niet te kauwen. Vermaal je eten helemaal fijn voordat je het doorslikt want tijdens het kauwen wordt het voedsel vermengd met speeksel. Speeksel bevat belangrijke enzymen die de spijsvertering op gang brengen. Nog een pluspunt: mensen die goed kauwen hebben minder van het hongerhormoon greline in hun bloed.

Drink als een koe
Koeien zuipen liters water en blijven zo goed gehydrateerd, de meeste mensen daarentegen drinken echt niet genoeg. Een veel gezien probleem is dat mensen dorst met honger verwarren en gaan eten terwijl ze eigenlijk geen honger hebben. Snap je? Water vult de maag en heeft daarnaast een hele hoop andere voordelen.

Eet als een pinguïn
Wist je dat pinguïns soms wel zes toch acht weken vasten? Als je gaat vasten spreekt je lichaam de reserves aan en zul je dus eerder vet verbranden. Nu is het niet zo dat mensen het trekken – ik in ieder geval niet – om zes tot acht weken NIETS te eten. Hoe kun je dan toch die extra calorieën verbranden? Door niet té laat te eten. Hierdoor heb je meer tijd om het eten te verbranden. Onderzoek van de Northwestern University wijst uit dat mensen die na de avondmaaltijd niet meer eten gemiddeld 250 calorieën minder binnen krijgen.

Eet als een walvis
Veel én vet. Jonge walvissen krijgen als baby al hele vette melk als voeding en onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die voldoende gezonde vetten eten, acht procent minder kans hebben op overgewicht dan vrouwen die vet vermijden of kiezen voor light producten. Eigenlijk zit het zo: als je minder vet eet compenseer je dit vaak met suiker en koolhydraten die minder goed vullen. Noten, kokos, zaden, avocado’s en zalm zitten vol goede vetten.

Lees ook: 3 redenen om thuis je kleding uit te trekken.