Bewezen: Selfies maken brengt geluk

Anderen mensen zuchten als jij non-stop foto’s van jezelf aan het schieten bent en laat ze maar! Want van selfies maken word je gelukkig. Het is een boost voor je humeur en helpt zelfs tegen gevoelens van eenzaamheid en stress.

Een recente studie van de University of California nam het selfie gedrag van eenenveertig studenten vier weken lang onder de loep. Verschillende studenten moesten dagelijks een selfie, een foto van iets wat ze blij maakt of een foto van iets wat een ander blij maakt nemen. Ondertussen werd het humeur van de studenten iedere dag in de gaten gehouden doormiddel van een enquête op hun smartphone.

Wat bleek? Tijdens het maken van de foto’s bleek het humeur van de studenten opperbest. Na het maken van een selfie voelden de deelnemers zich zelfverzekerder en comfortabel. Dit komt omdat je tijdens het maken van zo’n foto op zoek gaat naar de beste versie van je zelf, je maakt je mooi en belicht je mooiste kant. Ook als je een foto maakt van iets wat je blij maakt, voel je je beter. Het zorgt ervoor dat je beter kunt reflecteren en dankbaar bent. In het laatste geval – een foto sturen naar iemand die er blij van wordt – voelden de studenten zich vooral verbonden met familie en vrienden waardoor ze de rust zelve waren. Dus SHOOT!

Lees ook: Is jouw ochtend niet altijd zo #wakeuplikethis of #blessed?