Bespaar 10 uur per week met deze tips

Hebben jullie hem al ontdekt? Het kleine microfoontje naast de spatiebalk op je iPhone? Met deze functie kan je gesproken tekst omzetten in geschreven tekst. Sinds kort spreek ik al mijn mail en blogs in via deze dictafoon. En het is ongelofelijk! Dit scheelt me zeker tien uur per week. Ik roep het dan ook van de daken naar iedereen die me lief is. Want dit is echt zo’n enorme efficiëntie slag voor mailend en bloggend Nederland.

Bijna iedereen die ik spreek, weet nog niet van het bestaan hiervan af. Maar het werkt feilloos. En het heeft niet alleen voordelen op het gebied van efficiëntie, maar ook op het gebied van grondige communicatie. Vaak probeer ik in mijn mail alles zo kort mogelijk uit te leggen. Omdat spreken veel sneller gaat dan schrijven, neem ik nu veel meer tijd om dingen uitgebreid uit te leggen. Hierdoor is mijn overdracht vaak veel beter. Een win win win win dus! Als werkende moeder met drie kids, een man die veel in het buitenland zit en een druk bedrijf, lukt het me soms maar net om alles af te krijgen. Dus de ontdekking van de Dictafoon heeft echt mijn leven gered. Oké, lichtelijk overdreven, maar toch! Het scheelt echt bakken met tijd. Ben je ook zo’n drukke vrouw die het belangrijk vindt om ook genoeg tijd te hebben voor de leuke dingen in het leven? Hier nog vijf praktische efficiëntie tips voor een onthaast en relaxed leven!

• Bestel je boodschappen online! Dat scheelt, naast bakken met tijd, ook de frustratie om in het weekend door een overvolle supermarkt te lopen. Ik doe mijn boodschappen altijd via de Albert Heijn app in de tram. Vijf minuten werk met een standaard boodschappenlijstje!
• Doe minimaal vijf keer per dag een ‘one minute meditation‘ oefening. Hierdoor breng je rust in de dag en voel je je veel minder gehaast. Haast is namelijk vaak verzonnen en zit alleen maar in je hoofd. Vertraag, haal adem en je zult zien dat je de hele dag meer focus en rust hebt.
• Deel je agenda met je partner. Dit scheelt echt heel veel overleg en communicatie. Nooit meer discussies over dubbele afspraken. Wie het eerst komt eerst komt wie het eerst maalt!
• Leer vijf simpele en lekkere recepten uit je hoofd, die je gemakkelijk op tafel gezet. Zet de ingrediënten op je standaard boodschappenlijstje van de appie, zodat je nooit meer na hoeft te denken wat je op een drukke dag op tafel zet. Kijk op de website van Pauline’s keuken voor lekkere, gezonde en snelle recepten.
• En, last but not least ga lekker trainen bij bbb health boutique daar train je een half uurtje in de warmtecabine. Door de warmtecabine krijgt je workout een enorme boost. De intensiteit van je training wordt verdubbeld en je vetverbranding wordt gestimuleerd. Bovendien is het ook heerlijk voor je spieren en het werkt ontzettend ontspannend. Boek hier een gratis proefles!