7 haartips die je moet weten voor je 30 wordt

Het blijft lastig, dat haar. Dan willen we het lang, dan moet de schaar erin, het valt uit of het pluist teveel. Hoe komt het toch dat ons haar nooit helemaal ‘goed’ zit? Wanneer we de dertig bereiken, schijnt het allemaal erg snel bergafwaarts te gaan met ons haar. Ondanks het feit dat we er een haat-liefde verhouding met ons haar op nahouden, zit geen enkele vrouw te wachten op dunner haar, haaruitval of worst case scenario een kaal hoofd.

Lees ook: Hoe fix je overgeplukte wenkbrauwen en laat je ze zo snel mogelijk teruggroeien?

Wist je dat niet alleen een zeurende man en stress, maar ook de verkeerde verzorgingsproducten ervoor kunnen zorgen dat je haar verslechterd? Dankzij deze handige tips helpen wij jullie om het verslechteringsproces van je haar zoveel mogelijk te verminderen (helemaal voorkomen kunnen we het natuurlijk niet). Maar goed, alle beetjes helpen!

1. Krul je haar vanuit het midden:
Wanneer je ervan houdt om je haar te krullen met een krultang, zorg er dan voor dat je het midden van je haar krult in plaats van de uiteinden. Dit zal ervoor zorgen dat de krullen langer in je haar blijven zitten (for real) en dat de krul een natuurlijke uitstraling heeft. Om de schade aan je haar zoveel mogelijk te beperken, is het aan te raden om je uiteinden helemaal niet te krullen. Omdat het haar aan de onderkant veel dunner is dan aan de bovenkant, kan de onderkant van je haar veel minder ‘hebben’. Als je de onderkant van je haar te vaak krult, wordt het je haar dunner en brozer. Hierdoor breekt je haar af en gaat het uitvallen (en dat wil je natuurlijk niet).

2. Geen conditioner op je hoofdhuid:
Smeer nooit je haarwortels in met conditioner; zeker wanneer je fijn of vettig haar hebt, is het belangrijk om geen conditioner op je haarwortels te smeren. Als je dit wél doet, zul je merken dat je haar sneller uitvalt en vet wordt, met als gevolg dat je je haar elke dag moet wassen (wat ongelofelijk slecht is) om een vettige blik te voorkomen.

3. Smeer alleen olie op de uiteinden van je haar:
Als je haarolie wilt gebruiken, doe dat dan alleen (in een zeer kleine hoeveelheid) op de uiteinden van je haar. Een klein druppeltje haarolie na het wassen van je haar is de ideale oplossing om droge uiteinden tegen te gaan.

4. Haarelastiekjes zonder ijzer:
Wanneer je stijl of golvend haar hebt, is het aan te raden om haarelastiekjes zonder ijzeren stukje te gebruiken. Wanneer je namelijk haarelastiekjes mét ijzeren stukje gebruikt, zal je na het dragen van het elastiekje, lelijke knikken in je haar zien. Daarnaast kan een haarelastiekje met ijzer ervoor zorgen dat je haar afbreekt.

5. Smeer conditioner in je haar voordat je gaat douchen:
Deze truc werkt écht (zeker wanneer je stijl of golvend haar hebt). Wanneer je dik haar hebt, kun je er ook voor kiezen om je haar (of je borstel), voordat je gaat douchen, in te spuiten met een conditioner spray en je haar los te borstelen. Hiermee voorkom je dat je tijdens het borstelen van je haar na het douchen een boel haar meetrekt.

6. (DIY) haarmasker:
Van tijd tot tijd is het van belang om je haar te verwennen met een voedend haarmasker. Je kunt een haarmasker prima bij de drogisterij of bij je kapper kopen, maar je kunt er ook zelf een maken (met spullen die je ongetwijfeld in je keuken hebt liggen). Pak wat kokosolie, prak een avocado en een banaan; meng de ingrediënten door elkaar en je hebt een super lekker haarmasker gemaakt.

7. Haarspeldjes met haarspray:
Van nature zijn haarspeldjes glad en daardoor kun je het gevoel hebben dat, wanneer je de haarspelden in je haar hebt, ze niet ‘goed’ vastzitten. Spuit je haarspelden daarom in met haarlak voordat je ze in je haar doet om ervoor de zorgen dat ze beter in je haar zullen blijven zitten (succes verzekerd).

Lees ook: Deze schoonheid heeft de meest fantastische haarstijlen ooit