6 x zomerse ongemakken die je direct herkent

We klappen in onze handen want het is ein-de-lijk mooi weer! We duiken diep in de kast voor korte rokken, sandalen en ander mooi zomerschoeisel. Helaas duiken we ook diep in de kast voor deo, insectenspray en andere hulpmiddelen tegen deze zomerse ongemakken.

1. Klamme handen, klotsende oksels en nog meer zweet
Wanneer de temperaturen stijgen gaan ook de zweetklieren harder werken. Het gevolg? Klamme handen, klotsende oksels, zweetvoeten en als je lang moet zitten: zweetbillen. Gadver, daar zitten we echt niet op te wachten. Je kunt er alleen zo weinig aan doen! Er zijn wel verschillende manieren om de schade te beperken. Zo kun je met voeding nare luchtjes verminderen. Vermijd knoflook, uien, mosterd, suikers, eet minder vlees, eet zo licht mogelijk en drink liever geen koffie, cola of alcohol. Neem iedere dag een douche, het liefst zonder zeep. Scheer je oksels, de haartjes houden vocht en bacteriën vast. Draag verder luchtige kleding en trek iedere dag een fris schoon setje aan.

2. Warmte-oedeem
In de zomermaanden heb je meer kans om vocht vast te houden. De vochtstapeling is met name merkbaar bij de handen, voeten en enkels. Pumps zitten opeens veelte krap en die ring gaat niet meer van jouw vinger. Overmatig transpireren en uitzetting van bloedvaten zijn hier onder andere oorzaken van. Zorg daarom dat je veel drinkt en géén cafeïne of alcohol. Zorg daarbij voor voldoende beweging om de bloedsomloop te stimuleren. En zoek de schaduw of het zwembad op!

3. IJs-cravings
Oké, dit is niet echt een ongemak maar goed voor de lijn is het zeker niet.

4. Slapeloze nachten
Lange dagen en korte nachten komen in de zomer veel vaker voor. Benauwd en klam lig je in bed te woelen totdat je eindelijk in slaap valt. Door slaaptekort ben jij overdag veel minder waard. Zorg dus voor verkoeling, neem een douche voor het slapen gaan, zet het raam open en eet niet net voordat je gaat slapen.

 

Lukt het ’s nachts niet om te slapen? Een siësta is ook niet slecht voor je!

 

5. Muggen
Ze zijn er weer! Zoemende, mega-irritante muggen die mede de oorzaak zijn van slapeloze nachten. Eerst houden ze je de hele nacht wakker en vervolgens zit jij ook nog eens met rode jeukende bulten. Er zijn anti-mug middelen maar daar maken wij liever geen gebruik van. Wij houden de muggen buiten met horren voor ramen en deuren. Boven ons bed hangt een klamboe en in plaats van de gebruikelijke geurkaarsen branden wij citronella kaarsen. Basilicum, geranium of citrusplanten hebben voor muggen een onaangename geur. Als we dan toch naar de insectenspray grijpen kiezen we voor natuurlijke exemplaren.

6. Herrie buiten
Opeens wordt jij ’s ochtends wakker van drilboren, goedgehumeurde bouwvakkers of fanatieke buren. Iedereen gaat vroeg aan de slag want er moet gewerkt worden. Ook in het weekend! Dat zijn de werkpaarden, er zijn natuurlijk ook luxepaarden. Mensen die tot in de late uurtjes lallend in de tuin zitten met een glas rosé. Of ouders die de kinderen jengelend in de tuin laten afkoelen, dan hebben ze er zelf geen last van.

Waar is het toilet als je nodig moet?
Heerlijk! We kunnen weer picknicken in het bos, lummelen op het strand of lezen in het park. Je bent helemaal in je element, totdat je naar het toilet moet. Want toiletten zijn in geen velden of wegen te bekennen en je moet zo nodig. Voor wildplassers geen probleem maar voor dames die toch echt het comfort van de pot willen is dit onhandig. Zeker als je ongesteld bent.

Vooral als je last hebt van een hevige menstruatie!

Volg Enfait ook op Instagram!