6 tips voor het aanbrengen van foundation op een vette huid

Wanneer je last hebt van een vette huid, weet je waarschijnlijk wel hoe lastig het is, om een foundation te vinden die goed blijft zitten én die ervoor zorgt dat de huid niet nóg meer gaat glimmen. Gelukkig zijn er verschillende foundations op de markt die het glimmen tegengaan. Toch is het aanbrengen van een ontglimmende foundation alleen meestal niet genoeg. Wanneer je zo lang mogelijk van een ‘matte’ huid wilt profiteren, zijn de stappen voor en na het aanbrengen van de foundation even cruciaal voor het matteren van de huid als het aanbrengen van de matterende foundation alleen.

Lees ook: Deze ingrediënten zouden niet in je beautyproducten moeten zitten

1. Schoonmaken:
Het is van essentieel belang om de huid ’s ochtends (voor het aanbrengen van je make-up) en ’s avonds (na het afhalen van je make-up) goed schoon te maken. Het ’s ochtends schoonmaken van de huid is enorm belangrijk, omdat je make-up op een schone basis beter blijft zitten en het helpt om verstoppingen (pukkels) te voorkomen.

2. Gebruik (vochtinbrengende) crème op waterbasis:
Het laatste wat je wilt is een crème op oliebasis te gebruiken, als  je toch al last hebt van een vette huid. Daarom is het belangrijk om crèmes en foundations op waterbasis te gebruiken. Dit helpt namelijk het glimmen te verminderen en – weer – om verstoppingen te voorkomen.

3. Kies voor een matterende foundation:
Wanneer je last hebt van een vette huid, klinkt het kiezen voor een matterende foundation als een voor de hand liggende keuze, toch? Zoals ik al eerder noemde is het gebruiken van een matterende foundation alleen niet voldoende als je de glimmende plekken op je voorhoofd wilt bestrijden. De truc zit ‘m in het aanbrengen van de foundation. Wanneer je huid vet is, heb je misschien de neiging om je hele gezicht met de matterende foundation in te smeren, terwijl je dit juist niet moet doen. Gebruik op de meest glimmende plekken matterende poeder in plaats van foundation. Als je foundation op vette plekken smeert, kan deze foundation in de vette huid trekken. Daardoor kan de huid nog meer gaan shinen (en dat is nu precies wat we willen voorkomen).

4. Vermijdt glanzende poeders:
Wanneer je graag gebruik wilt maken van poeder, zorg er dan voor dat ook de poeder een matterende werking heeft. Er zijn speciale transparante matterende poeders op de markt die je prima over je foundation kunt gebruiken en die het vet (de olie) als het ware ‘opzuigen’, waardoor je langer kunt genieten van een ‘mat’ gezicht.

5. Gebruik concealer:
Om oneffenheden en wallen goed weg te werken, is het aan te raden om gebruik te maken van concealer. Gebruik wél concealers die een optimale dekkende werking hebben, zodat je huid er nóg egaler uit komt te zien.

6. Maak gebruik van een primer:
Wanneer je een extreem vette huid hebt, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een primer. Je bent je primer alleen aan op gebieden die extra vet zijn (t-zone). Tip van de dag: hoewel de meeste mensen denken dat je een primer aan moet brengen voordat je je foundation aanbrengt, kun je het ook aanbrengen nadat je je foundation hebt aangebracht. Poeder voor de zekerheid dezelfde gebieden af met een matterende, transparante poeder en je bent helemaal good to go!

Lees ook: High-Definition foundation is doorbraak in beauty-land