6 ongemakkelijke situaties die je op een festival meemaakt

Het festival seizoen is in volle gang en jij hebt ook een stuk of wat kaartjes aan de haak geslagen. De voorpret is vaak nog leuker dan menig feestje, en achter de schermen is er een voorbereidingsproces gaande van heb ik jou daar. Outfits worden uit de kast getrokken, vrienden worden opgetrommeld en je maakt een heuse planning voor de dag. Toch kun je een festival nóóit plannen want de volgende situaties had jij ook nooit voorzien.

1. Je arriveert op het verkeerde festival
Het is mij overkomen. Jaar na jaar werd er een feestje bij mij om de hoek gegeven. Eerst kleinschalig maar het werd steeds groter. Zo groot dat de plek in Amsterdam West niet meer ruim genoeg was voor Nomads. Ik was ondertussen naar Amsterdam Oost verhuisd en ging er vanuit dat het festival zich nooit zou verplaatsen. Na een half uur fietsen melde ik me netjes met mijn ticket bij de balie van ook een festival waar ik raar aangekeken werd. Of ik wel wist dat dit niet Nomads was en dat het feestje van mijn ticket inmiddels helemaal aan de andere kant van de stad werd gehouden… NOO! Een uurtje later kwam alles alsnog op z’n pootjes terecht maar je voelt je wel een nerd als je op een verkeerd festival arriveert.

2. Zweetbilnaden
Niks zo fijn als met de zon op je bol en op de fiets naar een festival trappen. Een beetje jammer dat je van die hitte opeens een bezwete bilnaad krijgt. Tja…

3. Dixie leed
Festivals? Like! Dixie toiletten? MINDER! Maar als je moet dan moet je… dan maar op zo’n stink toilet. Pas wel op dat je niks laat vallen in die overvolle pot want dan ben je pas echt de sjaak! En het gebeurt… vaker dan je denkt. Zonnebrillen, portemonnees en muntjes verdwijnen voor altijd in de zoeipot.

4. De lamme vriendin
Je bent gezellig met z’n twee of meerdere meiden aan het dansen als een van je vriendinnen opeens in het wilde weg begint te maaien. Iets wat op dansen zou moeten lijken maar er absoluut niet zo uit ziet. Jouw vriendin heeft duidelijk iets te veel drank – of nog erger – op en is in alle staten. Al schreeuwend trekt ze alle aandacht terwijl ze met haar beha in de rondte staat te maaien. Jetz geht los! Deze gênante vertoning wil jij nóóit meer meemaken.

5. Mannen die misbruik maken van vrouwen
Erger nog dan de vorige situatie is een man die de penibele situatie als vrij spel ziet om jouw vriendin helemaal af te lebberen en mee naar een donker hoekje te slepen. Dat is aanranding

6. In de verkeerde tent wakker worden
Dit gebeurt vaker dan je denkt. Lamlendig belanden veel mensen in een verkeerd tentje. En eerlijk is eerlijk: als jij net onder de lakens ligt, heb je echt geen zin in een stinkende dronken vent die jou nog even een kusje komt geven.