5 fijne momenten in de winter

Het is bijna zover: winter. De natuur wordt stiller en we kruipen weg, de wereld wordt langzamer en we keren naar binnen. Letterlijk en figuurlijk want we zijn onderdeel van ieder seizoen en dat merk je. De frisse lucht die je inademt, tintelende vingers en kippenvel.

In de winter reageert ons lichaam anders dan normaal gesproken. Je bent verstijft en minder ontspannen, dit kan komen door de kou maar ook omdat je je drukker maakt om bepaalde zaken. Nergens voor nodig! Ik zal nooit wennen aan opstaan in het donker, maar voor de rest is de winter héérlijk. Kom maar op met die kaarsen, open haard en warme chocolademelk.

Ga naar buiten
Jahhaaa! Het is koud. En je wilt het liefste onder een dekentje op de bank kruipen, maar blijf niet de hele dag binnen. Zoek knusse plekken op waar je lekker bij de open haard kunt hangen. In Amsterdam kun je bij The Lobby of het nieuwe PARK lekker lounge rondom het knapperende haardvuur.

Draag warme sokken
Zorg ervoor dat er een stel mega dikke wollige sokken naast je bed ligt zodat je ze meteen aan kunt trekken zodra je je bed uitstapt.

Maak een ochtendwandeling
Als de zon opkomt en het gevroren heeft is het ijzig koud maar wel héél mooi buiten. Kleed jezelf goed aan met meerdere lagen en ga er even op uit. Je hoeft geen uren buiten te blijven maar de frisse lucht zal je goed doen.

Wees lief voor jezelf
Zorg voor gezelligheid in huis. Wierook, kaarsen en een herfst- of winterboeket doen wonderen. Organiseer etentjes en zorg dat er altijd iets te snaaien in huis is. Rode wijn of warme chocolademelk en muziekje op de achtergrond. Je moet het écht zelf doen. Dat lief zijn…

Ga vroeg slapen
Ja het mag. Lekker om half tien al je bed in kruipen met een spannend boek of zoiets. Als je in slaap valt is het ook niet erg, maar laat je telefoon even voor wat het is. Alleen jij en je bed. Ben je de volgende dag ook stukken productiever.

Lees ook: het slechte imago van kraanwater.