4 tijdverspillers die succesvolle mensen vermijden

Op de weg naar succes wil je niet te veel van je waardevolle tijd verspillen. Om dit te voorkomen is het verstandig om bepaalde gewoontes te veranderen. Succesvolle mensen weten wat massive tijdverspillers zijn en vermijden deze gewoontes áltijd:

Onnodige notifications
Je smartphone is stoorzender nummer een! De notifications stromen non-stop binnen en voor je het weet zit je weer met je telefoon te spelen. Niet even… maar úren. Zonde van je tijd! Voorkom liever dat je afgeleid wordt door je smartphone en zet de notifications uit als je je moet concentreren. Ook vlak voor het slapen gaan en als je wakker wordt kun je beter even afstand nemen van alle berichten die binnenstromen. You need it!

Pessimisme
Iedereen heeft wel eens last van zwartgalligheid en dat is niet per se verkeerd. Negativiteit hangt altijd als een donkere wolk boven jouw feestje, de vraag is: laat jij het stortregenen? Als je plannen maakt is het altijd goed om de voors- en tegens op een rij te zetten maar blijf niet te lang hangen in wat er allemaal fout kan gaan. Focus je liever op het positieve, spendeer al je energie aan ideeën en zorg ervoor dat ze succesvol worden!

Overdenken
Ken je dat? Dat je maar blijf malen over hetzelfde onderwerp? Stop hiermee! Neem afstand van dingen waar je niet uit komt en ga mediteren of reflecteer jezelf. Schrijf ideeën op, kader ze en voer de druk niet te hoog op. Blijf open-minded en gedachten die je niet verder helpen kun je maar beter parkeren.

Blijf niet hangen
De weg naar succes kent veel hobbels en gaten, laat je hier niet door stoppen. Natuurlijk gebeuren er ongeplande dingen die je liever anders had gezien, so be it. Zorg dat deze dingen niet als beren op de weg blijven staan en ga door! Wees dankbaar voor het feit dat je al ver bent gekomen, blijf werken en vertrouw erop dat dingen goed komen. Iedereen moet vallen en weer opstaan.

Is het afdwingen van succes een goed ding?