3 x lenterecepten van Vegadutchie die ook detox-proof zijn!

Wist je dat de lente de beste tijd is om te detoxen? Of zoals hoe we het noemden in de tijd dat Michael Jackson nog leefde: je binnenste te reinigen. In de winter eten we vaak zwaarder, brengen we meer tijd binnen door en bewegen we over het algemeen minder. In de lente gaat alles bloeien en groeien, we gaan weer naar buiten. Om ruimte te maken voor het ontluikende en lichte van dit seizoen kun je kiezen voor een grote schoonmaak. Zowel innerlijk als uiterlijk.

Een van de manieren om dit te doen is door tien dagen puur en plantaardig te eten. Dat dit niet moeilijk hoeft te zijn bewijst het lentedetox-plan van Jolijn Pelgrum, founder van Vegadutchie. Ik testte het en na tien dagen heerlijk te hebben gegeten voelde ik mij MEGA energiek en helder in het hoofd. Ik deel graag mijn top drie makkelijke én snel te maken recepten!

pannenkoeken

1. Easy Peren Pannenkoeken
Voor ongeveer 5 kleine pannenkoeken heb je nodig: ½ cup rijstmeel, ½ cup rijstmelk, 1 tl lijnzaad, ½ tl baksoda, ½ tl kaneel, snuf zout, kokosolie en 1 rijpe peer.

Combineer in een schaaltje het boekweitmeel, lijnzaad, kaneel, zout en de baksoda. Schenk de rijstmelk erbij en roer tot een beslag. Zet het mengsel 5 minuten in de koelkast. Verwarm een pan met een kleine tl kokosolie erin. Schep een beetje beslag in de pan en leg er een paar plekjes peer op. Bak 2 tot 3 minuten tot er bubbeltjes aan de bovenkant komen. Keer de pannenkoek om en laat hem nog 1 minuut bakken tot de pannenkoek goudbruin is. Serveer met plakjes banana, zelfgemaakte chia jam of kokosrasp.

2. Thaise Broccoli Soep
1 tl kokosolie, 1 fijngehakte rode ui, 1 fijngehakte teen knoflook, 25 gram fijngehakte gember, 1 tl kerriepoeder, 1 broccoli (in kleine roosjes), 400 ml kokosmelk, 600 ml groentebouillon, zout&peper, handvol fijngehakte koriander.

Verwarm in een soeppan de olie en fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten op lag vuur. Voeg het kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut mee. Schenk de kokosmelk erbij en schep de broccoli in de soep. Laat ongeveer 15 minuten koken op middelhoog vuur. Laat de soep even afkoelen en pureer hem dan in de blender of met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en server met een beetje koriander.

energieballen

3. Mango & Zout Energie Balletjes
½ cup havermout, ½ cup kokosrasp, ½ cup gedroogde, ongezoete mangostukjes, 1 el gesmolten kokosolie en ½ tl zout.

Laat de gedroogde mango 5 minuten weken in een kommetje water. Giet de stukjes daarna af. Doe de havermout, kokosrasp en zout in de keukenmachine en laat 30 seconden draaien. Voeg nu ook de kokosolie en mango toe en laat nog 1 minuut draaien. Vorm er balletjes van en rol die door de kokosrasp. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Wil je ook detoxen met Jolijn? Check hier wanneer de zomer detox begint!

Lees ook: PRACHTIG! Deze banketbakker maakt taarten die lijken op marmeren platen.