Zo moet je je huid na een intensieve workout verzorgen

Na het sporten ziet je huid er, als je het goed doet, bezweet en vet uit. Je hebt behoefte aan een lange douche en een groot glas water. Maar, voordat je dat doet zijn er een aantal stappen die je moet eerst moet ondernemen. Leest u even mee?

Lees ook: 7 x gezonde gewoontes om de dag mee te beginnen

1. Wassen
Na het sporten is het enorm belangrijk dat je je handen goed wast (met zeep). Dit is belangrijk, zodat je zo min mogelijk bacteriën van je handen op je gezicht smeert. Nadat je je handen hebt gewassen, was je je gezicht eerst met veel (!) water. Daarna was je je gezicht nogmaals met reinigingsgel, dep je het vervolgens droog met een handdoek en smeer je het in met vochtinbrengende crème. Pas nadat je al deze handelingen hebt gedaan, kun je gaan douchen.

2. Hydratatie
Tijdens een intensieve training verlies je veel vocht. Als je teveel vocht verliest, kan dat voor uitdroging zorgen. Zorg daarom dat je tijdens en na het sporten voldoende water drinkt en je huid met een vochtinbrengende gezichtscrème insmeert.

3. Acne
Vocht, warmte en vieze (fitness)ruimtes zijn de grootste vrienden van acne. Het is daarom ook niet gek dat je, na het sporten, ineens een pukkel ziet zitten die er, voor het sporten, nog niet zat. Om acne zo min mogelijk kans te geven om zich te ontwikkelen, is het handig om altijd een schone (!) handdoek mee te nemen als je gaat sporten. Zo kun je de warme, vochtige gebieden (rug en decolleté) snel droog deppen, zodat acne wordt voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je, minstens, één keer per week je lichaam een goede scrubbeurt geeft. Voor extra hydratatie kun je deze natuurlijke scrub met komkommer gebruiken.

4. Parfumolie
Om vieze geurtjes tegen te gaan, is het belangrijk om een lekker geurtje op te spuiten. Dit kun je doen door deodorant of ‘gewone’ parfum op alcoholbasis op te spuiten, maar kun je ook doen door parfumolie (!) te gebruiken. Olie? Ja, olie! Want door de lichaamswarmte die na het sporten uit je lichaam komt, blijft de geurende olie langer ‘hangen’ dan parfum op alcoholbasis. Daarnaast is parfumolie geconcentreerder dan parfum op alcoholbasis, wat betekent dat het flesje kleiner is en dus makkelijk in je sporttas past! Handig!

Lees ook: Weg met die chemicaliën op je gezicht, duik de keuken in!