Enfait tip: gezonde chocoladetruffels

Je kunt er niets aan doen dat je af en toe zin hebt in een lekkere reep chocolade. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat ons lichaam chocolade nodig heeft! Wel is het belangrijk dat je erop let dat je niet teveel melk of witte chocolade nuttigt én moet je er ook op letten dat je er niet teveel van eet. Voor de chocoladeverslaafden onder ons heeft de Amerikaanse Candice Kumai een gezond (!) recept voor overheerlijke chocoladetruffels gemaakt waar je wel pap, eh, chocolade van lust!

Lees ook: Spice up your sex life: dit drink je om je libido te verhogen

Het recept komt uit het nieuwste boek van Kumai: Clean Green Eats. Deze heerlijke chocoladetruffels zitten boordevol antioxidanten en boren tot de heuse categorie Superfood! De truffels zijn overgroten met heerlijke pure chocolade en rijk aan matcha poeder én pistachenoten. C’est delicieux!

Enfait tip: cacao bevat enorm veel flavanoiden (hartbeschermers). Goed nieuws dus! Hoe hoger het cacaopercentage en hoe bitterder de smaak, des te meer flavonoiden er in chocolade zitten. Wil je dus voortaan chocolade onder de noemer ‘gezond’ nuttigen? Eet dan enkel chocolade waar ten minste 60 procent cacao inzit.

Wat heb je nodig? (het recept is goed voor 36 chocoladetruffels)
1. 300 gram cacaorasp (minimaal 60 procent cacao)
2. 120 ml slagroom
3. 50 gram gemalen pistachenoten
4. 15 ml matcha poeder (én 15 ml poeder om de truffels mee te besprenkelen)

Zo maak je de truffels!
1. Laat de chocoladesnippers au bain-marie smelten. Als de chocolade is gesmolten voeg je de slagroom aan de chocolade toe en spatel je de mix goed door elkaar.
2. Beplak een schaal met bakpapier, stop daar het chocolademengel in en laat het afkoelen op kamertemperatuur. Zodra het mengsel is afgekoeld kun je het nog even in de koelkast verder laten afkoelen, maar let erop dat het mengsel niet té hard wordt! Je moet er namelijk nog ballen van kunnen maken.
3. Wanneer het mengsel voldoende is afgekoeld, maar nog wel elastisch is, kun je er kleine ballen van maken. Zodra alle truffels klaar zijn, kun je ze één voor één in het pistache/machtamengsel drukken.
4. Zeef met een zeef het overige machta mengsel over de truffels heen.
5. Eet smakelijk!

Lees ook: Enfait bakt gezond: stevig ontbijtbrood en skinny chocopasta (!!!)

Foto via