14 tekenen waaruit blijkt dat jij een ‘Indigo kind’ bent

Indigo kind? Dat zijn kinderen – inmiddels dus ook volwassenen – die geboren zijn in de afgelopen veertig jaar en het worden ook wel nieuwetijdskinderen genoemd. Deze kinderen zijn hoogsensitief, empathischer en over het algemeen creatiever dan niet-indigo kinderen. Ze hebben als doel: mensen helpen in tijden van grote veranderingen. Want dat is er nu aan de hand.

1. Je begrijpt niet dat sommige mensen afstandelijk en onberekenbaar zijn.
Zoals we al schreven: jij kunt je inleven als geen ander, dit empatisch vermogen zorgt ervoor dat je mensen niet wilt kwetsen. Andere mensen lijken hier minder moeite mee te hebben, en dat kun jij maar niet begrijpen.

2. Dit komt omdat je meer voelt dan andere mensen.
Hierdoor ervaar je emoties intenser. Je huilt best snel, bijvoorbeeld als je iemand anders ziet huilen, maar je kunt ook ongelofelijk blij zijn voor een ander. Als je iets voelt, dan voel je het maximaal!

5 karaktereigenschappen van HSP die ongelofelijk sterk zijn.

3. Soms denk je zelfs voor een ander.
Dit kan een valkuil zijn. Je voelt je geremd in bepaalde situaties omdat je ‘denkt’ dat een ander het niet eens is met jouw ideeën. Alleen kun je nooit voor een ander denken.

4. Je hebt je door je schooltijd heen gestruggeld.
Niet omdat je niet intelligent genoeg was, maar meer omdat je alleen dingen wilde leren die er voor jou toe doen. Jouw brein werkt anders, je bent heel nieuwsgierig en leest heel veel. Juist omdat je zoveel informatie absorbeert, hoef je ook niet alles te weten.

5. Maar als je iets wilt weten, wil je het ook he-le-maal kunnen begrijpen.
Een van de kenmerken van Indigo kinderen is dat ze veel nieuwsgieriger zijn dan andere mensen. Ze willen alles begrijpen. Ze vragen vaak door, en willen weten waarom iets is zoals het is. Waar een ander genoegen neemt met een eenvoudig antwoord, graaft het Indigo kind door.

6. Je hebt je altijd ‘anders’ gevoeld.
En jouw openheid en emphatie maken je ook anders: je voelt, denkt en handelt anders. Zeker als kind kun je je dan een buitenbeentje voelen

7. Het leven moet een doel hebben.
Een betekenisloos leven is niks voor jou, je bent altijd op zoek naar diepgang. In tegenstelling tot andere mensen geef jij niet zoveel om geld of status, maar wil je juist méér dan dat bereiken. Jouw doelen hebben te maken met het vervullen van jouw innerlijke behoeften en met die van een ander.

8. Geld is minder belangrijk.
We zeiden het al: jij geeft niet zoveel om geld of status. Natuurlijk is extra geld altijd welkom, maar genoeg is genoeg. Indigo volwassenen hebben dan ook vaak een baan waarmee ze andere mensen helpen of kiezen juist een creatief vak.

9. Je bent extreem open-minded.
Voor jou is niks zwart-wit. Hierdoor sta je open voor spirituele zaken, en kun je je verdiepen in meerdere geloven. Niet dat je zelf per se gelovig bent, maar je luistert graag naar de verhalen van een ander. Jouw gebruiken zijn vaak een mengelmoes van verschillende geloven, alternatieve geneeswijzen, levenswijsheid en ga zo maar door. En waar je zelf ook in gelooft, je sluit het geloof en de wijsheid van een ander nooit uit.

10. Je bent vroeg volwassen.
Als kind kan dit best lastig zijn, je bent namelijk zelfstandiger, intelligenter en emotioneel al stukken verder dan leeftijdgenoten. Op latere leeftijd heb je hier juist wel wat aan! Good for you!

11. Fantasie en verbeelding zijn jouw tweede natuur.
Vandaar die creativiteit! Je hebt oog voor detail en kunt goed verhalen vertellen. Nieuwetijdskinderen hebben vaak een creatieve uitlaatklep, ze doen iets met muziek, schilderen, mode, interieur of koken. En dit doen ze vaak niet om er succesvol mee te worden, maar omdat ze hun ei kwijt kunnen.

12. Horrorfilms zijn absoluut niet je ding.
Het maakt je bang, het is meedogenloos en je snapt niet dat er mensen zijn die dit voor hun plezier kijken. Een ‘eng’ stuk film staat over tien jaar nog in jouw geheugen gegrift.

13. Regels zijn geen regels.
Dit wil zeggen: je wilt regels eerst kunnen begrijpen voordat je ze naleeft. Naarmate je ouder wordt zul je steeds beter begrijpen dat dit in de praktijk niet altijd zo werkt. Gelukkig ben je wel respectvol en ga ook niet tegen de regels in.

14. Je voelt je speciaal
En niet op een narcistische manier, je voelt je absoluut niet verheven boven anderen, maar je hebt gewoon het gevoel dat je écht iets kunt betekenen in dit leven. Niet voor jezelf maar vooral voor een ander.

15 dingen die je herkent als je hoogsensitief bent.