Deze 10 sushi rollen zijn te schattig om op te eten!

Ook zo gek op sushi? Deze tien sushi kunstwerkjes zijn zo schattig dat je ze bijna niet op durft te eten. Bijna natuurlijk… Oh en we hebben ook nog tien leuke weetjes over sushi die je nog niet wist. 

Wist je bijvoorbeeld dat...
Dat het woord sushi niet slaat op de rauwe vis, maar op de aangemaakte rijst? De rijst wordt aangemaakt met azijn, zout en suiker.

sushi-art-bento-cute-2__880

Of dat sushi oorspronkelijk uit China komt en helemaal niet uit Japan? Het idee om rauwe vis in te pakken in rijst komt oorspronkelijk uit China en was bedoelt om rauwe vis te bewaren.

sushi-art-bento-cute-6__700

De moderne sushi zoals wij deze nu kennen, is bedacht door een Japanse man; Hanaya Yohei? In de begin fase was sushi goedkoop en werd het verkocht als ‘fast-food’ tijdens theatervoorstellingen.

sushi-art-bento-cute-4__700

Tijdens de 8e eeuw sushi zo duur was in Japan, dat je er je belasting mee kon betalen? Ik zie me al aankomen in Apeldoorn met een groene enveloppe vol Sushi King…

sushi-art-bento-cute-17__700

Dat je sushi eigenlijk met de hand hoort te eten i.p.v. met stokjes?
Of dat sashimi met de hand eten echt heel onbeleefd is in Japan?

sushi-art-bento-cute-35__700

De blauwvintonijn zoals we die vaak kennen van sushi, was ooit alleen populair als kattenvoer…

enhanced-buzz-23538-1345047815-10

En het is helemaal niet de bedoeling om je hele sushi rol in de soya saus te dompelen. Eigenlijk mag alleen de vis de saus raken. Het is al helemaal not done om de vis uit de sushi te eten. Dit is een belediging naar de chef, die zo zijn best heeft gedaan om de rol te creëren. Best logisch!

sushi-art-bento-cute-14__700

Wasabi tegenwoordig eigenlijk helemaal geen wasabi meer is? Nu wordt wasabi vaak gemaakt van groen-gedroogde mierikswortel met mosterdzaad, waar het origineel van de wasaria japanica plant komt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dat er tot voor kort geen vrouwen als sushi chef mochten werken? Er werd gedacht dat de haarolie en haar make-up de smaak van de sushi zou verpesten. Ook werd er gedacht dat de handen van vrouwen warmer zouden zijn tijdens de menstruatie en daarmee de vis zouden verpesten….

sushi-art-bento-cute-27__880

Het woord Uni het geslachtsdeel van een zee-egel betekent?

sushi-art-bento-cute-36__700

Bron: Factretriever & Earthporm

Lees ook: Komt dat zien, de Avocado Show!